Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
13-03-28 - Av Admin

Tre nya lärdomar om flytt

Nu har ni bara fram till och med söndag på er att vara med i Moverias tävling! Skriv din bästa flytthistoria, kort eller lång, och dela med dig den till oss. Skriv i kommentarsfältet här, tagga #flytthistoria på twitter eller skicka ett mail till blogg@moveria.se. Du tävlar om de fantastiska inredningsböckerna HOME och IDEAS av den berömda inredaren Kelly Hoppen!

Jag tänkte passa på att dela med mig av min egen flytthistoria, som faktiskt inte är mer än en vecka gammal. Jag och min sambo har i ett halvår bott i en andrahandslägenhet som vi hittade via Blocket. Tyvärr bestämde sig vår hyresvärd för att sälja bostadsrätten och som en otrevlig påminnelse kom det fram att vi bara hade en månads uppsägningstid.. Vi började såklart leta nytt boende på en gång och av ren tur fick vi förtur på en central 1a. Tack vare checklistor för flyttpackning och flyttstädning, gick det relativt smärtfritt. Även själva flyttdagen rullade på, men tyvärr glömde vi bort att det fortfarande var mars, vilket i år innebär snö och slask. När vi sprang in och ut ur lastbilen – packade, staplade och organiserade – drog vi in en massa snö på golvet. Utan att tänka oss för ställde vi flyttkartongerna på det blöta underlaget. Ni kan ju gissa vad som hände.. Trots detta mindre missöde, avslutades flyttdagen bra ändå; fotboll, öl och en god nachostallrik!

Tre nya lärdomar om flytt:
1. Var noga med att kontrollera uppsägningstiden vid andrahandsboende. En månad är oftast för kort tid.
2. Det är tidskrävande att leta boende men kom ihåg att det är en begränsad period och försök därför att alltid vara på hugget.
3. Ställ inte flyttkartonger på blött underlag om du inte vill att din boksamling hamnar i närmaste vattenpöl..

Trevlig skärtorsdag!

Kommentarer (1)

Kommentarer

  • Mattias Ejbe

    Grattis till nya bostaden och lärdomarna 😉
    Vi får lägga till era erfarenheter till checklistorna. Hoppas också andra vill dela med sig så att vi hela tiden kan förbättra oss på moveria.se

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar