Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
14-10-30 - Av Admin

Flyttmat

Pizza i alla ära, men flyttmat kan vara så mycket mer. Här kommer fem tips på rätter som fungerar utmärkt som flyttmat. De kan antingen förberedas i förväg eller så görs dem snabbt och lätt på plats. 

Kycklingspett

 Ett härligt kycklingspett kan antingen lagas innan och sedan ätas kallt ibland flyttkartonger eller så kan dem värmas upp några minuter i ugnen. Servera med en god kall sås och lite sallad så har man en mycket god är nyttig måltid. Vill man så kan man göra sina kycklingspett själv så rekommenderar jag detta recept http://www.ica.se/recept/kycklingspett-med-texmex-smak-715025/. Annars så finns det fantastisk goda frysta yakitoriaspett. Varumärket som säljer de godaste heter Sky food och finns i de flesta livsmedelsaffärer.

 

Flyttmat kycklingspett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Källa Ica.se

 

Paj

Paj fungerar alltid i den här typen av situationer. Kan lagas både en och två dagar innan. Har man verkligen inte har tillgång till något av sitt husgeråd under flytten så kan man till och med slicea upp pajen innan och äta den kall. Har man lite mer utrustning att tillgå så är en paj alltid godast varm med en fräsch sallad vid sidan.
Här kommer två tips på pajer som passar utmärkt som flyttmat. En laxpaj som gör sig god kall och en enkel men ack så god ädelostpaj.
Kall laxpaj http://alltommat.se/recept/kall-laxpaj/
Ädelostpaj http://www.ica.se/recept/adelostpaj-1926/ 

Tunnbrödsrullar

Kanske min personliga favorit. Man kan göra dem i hur många olika sorter och varianter som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser. Har du en bra smakkombination i huvudet så tveka inte att lägga ihop dina ingredienser i en tunnbrödsrulle. Det är sällan det blir fel. Dessutom kräver tunnbrödsrullar varken bestick, tallrikar eller någon form av tillagningsutrustning. Gör dom innan flytten och ät dom ståendes mitt bland flyttkartonger. Och du som säger att det inte är tillräckligt matigt och inte blir mätt. Då är det bara att ha i nya bättre ingredienser.

Mitt bästa tips är att ta oxinnanlår och pepparotsgrädde. En smaksensation. 

Gryta

Kräver att man har spis och tallrikar att tillgå men i övrigt är det väldigt enkelt. Förbered en gryta en eller några dagar i förväg. Många grytor blir bara godare om de får stå och dra till sig några dagar. Värm sedan upp på spisen och servera. De flesta grytor behöver inget tillbehör men ett bröd att doppa i en mustig sås är såkalart aldrig fel. Det finns mängder av bra grytrecept med alla olika sorters ingredienser på nätet. Här är en personlig favorit. En gulasch som görs på fransyska eller högrev.

http://receptfavoriter.se/recept/ungersk-koettgryta-gulasch-med-hoegrev-eller-fransyska.html 

Pannkakor

Barnsligt, ja lite. Gott, ja mycket. Pannkakor kan antingen ätas som vanligt med sylt, socker eller annat sött alternativ. Vill man ha ett matigare och mer mättande alternativ så kan man egentligen slänga på de man har hemma på pannkakan. Ost och skinka är ett alternativ. Svampstuvning och olika röror fungerar också bra. Prova exempelvis kyckling- eller räkröra.

Flyttmat pannkaka

 

Att flytta skall vara trevligt. God flyttmat kan förhoppningvis göra vänner och familj på gott humör efter allt bärande.

God flytt!

Av Markus

Kommentarer (1)

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar