Flyttpackning

Att packa inför en flytt är krävande. Planera därför packningen väl och säkerställ att du har lite extra tid på dig för oförutsedda händelser. Detta är också ett bra tillfälle att rensa bort saker som du inte längre använder eller behöver.

Viktiga punkter gällande flyttpackning

• Flyttkartonger är det absolut smidigaste sättet att förvara sina saker i under en flytt. Tänk på att inte packa för tungt utan blanda gärna böcker med mjuka, lätta saker som till exempel kuddar och filtar.
• Planera packandet. Börja så tidigt som möjligt med att packa ner allt som du inte behöver innan flytten, till exempel kläder för en annan säsong, finporslin, böcker, etc.
• Strukturera packningen genom att ta ett rum i taget och packa endast ner saker från samma rum i en kartong.
• Märk flyttkartongerna på sidorna så att du håller koll på vad som finns i och till vilket rum de ska till i den nya bostaden.
• Strukturera den färdiga flyttpackningen i flyttbilen/flyttsläpet. Börja med de största möblerna och fyll sedan utrymmet mellan dem med mindre möbler och flyttkartonger. Tänk dock på att fördela tyngden i flyttbilen/flyttsläpet. För att inte missa andra viktiga detaljer, läs vår checklista inför flytt

Flyttpackning lite mer info

Flyttkartonger kan köpas på bland annat stormarknader, byggvaruhus och hos flyttfirmor. Kvaliteten kan skilja åt mellan olika försäljare. Flyttfirmor har ofta de bästa kartongerna, men också de dyraste. Hör med dem om du kan få hyra kartonger om du inte vill köpa dem. Om du anlitar en firma att flytta åt dig får du oftast låna kartongerna gratis.
Du behöver också bra förpackningsmaterial för glas, porslin och andra ömtåliga saker,vilket kallas makulatur hos flyttfirmor. Populära alternativ till makulatur är silkespapper och tidningspapper men tänk på att tidningspapper kan lämna märken på framför allt ljust porslin. Bubbelplast, wellpapp, tejp, snöre och spännband är ocksåbra att ha till hands vid packning.

Förvaring i magasin eller i så kallade Self Storage-anläggningar är ett bra alternativ om man inte kan flytta hela sitt bohag direkt från ena bostaden till den andra. Även flyttfirmor kan ofta hjälpa till med magasinering i förråd vid flytten.

Uppdaterad 2024-05-06 (Första publicering 2014-06-17)
Av  Mattias | 24-05-06 |
Kommentarer (0)