Checklistor

Få alla checklistor för flytt gratis via e-post.

Få offert på:
  • Flyttfirma
  • Flyttstädning
  • Elavtal
  • Bredband
  • Forråd

Flyttfirma

Flyttstädning

Elavtal

Bredband

Forråd

23-04-29 - Av Mattias

Inköpslista inför din flytt, missa inget som kan göra din flytt lättare!

Inköpslista inför flytt: möbelskydd, packmaterial, märkpennor, etiketter, tejp, pirra, snöre och spännband, arbetshandskar, kniv, verktyg, mat och dryck, walkie-talkies. Köp eller hyr från flyttfirmor, magasineringsföretag, byggvaruhus eller stormarknader.
För att du skall slippa stå och svära över avsaknaden av tejp på flyttdagen har vi skapat denna inköpslista inför flytten.
Vår inköpslista inför flytten innehåller bra-att-ha-saker som underlättar flyttandet.
Många av sakerna kan hyras eller köpas från flyttfirmor och i vissa fall magasineringsföretag, andra måste du köpa på till exempel byggvaruhus eller stormarknader.

❑      Möbelskydd

Om du vill skydda dina stora möbler från smuts och slitage finns det överdrag att köpa. Detta kan framför allt vara bra att införskaffa till ömtåliga möbler och möbler med ljus klädsel, till exempel sängen, soffan, fåtöljer etc. Anpassade möbelskydd finns ofta att köpa hos flyttfirmor och magasineringsföretag.

❑      Packmaterial

Wellpapp, bubbelplast och silkespapper kan vara bra att skydda lösa föremål med när du packar ner dem i flyttkartonger. Även saker som i vanliga fall inte är ömtåliga kan gå sönder under en transport. Dessutom finns risken att kartonger välter eller blir tappade.

❑       Märkpennor

Används för att märka kartonger och liknande så att du inte behöver fundera på vad som är i dem eller i vilket rum du ska ställa dem. Köp många eftersom de har en tendens att försvinna. Finns att köpa billigt på stormarknader.

❑      Etiketter

När du vill märka saker utan att skriva direkt på dem är etiketter eller frystejp ett bra alternativ. Dessa kan köpas på stormarknader och liknande.

❑      Tejp

Många flyttlådor tejpas ihop. Tejp behövs även om du till exempel behöver tejpa ihop hyllplan eller tavlor till större paket och för att tejpa fast lådor och skåpsdörrar under transporten. Tänk på att köpa tejp som är skonsam mot möblerna så att inte färg och liknande lossnar när du tar bort tejpen. Den bästa tejpen finns att köpa hos flyttfirmor, de erbjuder även tejphållare för att effektivisera arbetet.

❑      Pirra

Ett enkelt sätt att flytta kartonger och tunga saker är med hjälp av en pirra (magasin- eller säckkärra). Kan köpas eller hyras hos bland annat flyttfirmor.

❑      Snöre och spännband

Där tejp inte kan användas, till exempel när du ska packa madrasser eller mattor, behöver du snören eller spännband. De behövs även för att spänna fast saker i flyttbilen för att undvika skador. Snöre och spännband kan införskaffas på de flesta byggvaruhus.

❑      Arbetshandskar

Ska du bära tungt kan det vara bra att införskaffa ett par ordentliga arbetshandskar för att skydda dina händer. Dessa köper du bäst på byggvaruhus eller hos flyttfirmor.

❑      Kniv

Med en kniv kan du lätt skära upp tejpade eller knutna packet. En bra kniv finns att köpa på byggvaruhus eller stormarknader.

❑      Verktyg

Om du inte redan har det bör du köpa lite verktyg för att montera isär och ihop dina möbler. Skruvmejsel, hammare, skiftnyckel och liknande kan vara bra att ha även efter flytten. De flesta byggvaruhus säljer prisvärda grundpaket med de vanligaste verktygen.

❑         Mat och dryck

Alla blir hungriga och törstiga av att packa och bära. Se till att ha tillgång till mat och dryck som är lätt att äta på stående fot under flyttdagen. Att förbereda lite kaffe i en termos och ta en fikapaus lyfter också stämningen en hel del.

❑         Walkie-talkies

Under flyttdagen är det viktigt att enkelt kunna komma i kontakt med varandra, och det är inte alltid smidigt eller ens möjligt att ropa eller använda mobiltelefonen. Walkie-talkies minskar kostnaden på mobilräkningen, fungerar även utan mobiltäckning och tillåter fler att kommunicera samtidigt. De är till stor hjälp främst under in- och urpackandet av bostaden och under transporten. Walkie-talkies kan köpas på de flesta teknikaffärer. Det finns även företag som hyr ut walkie-talkies.

Vi på Moveria önskar all lycka till med flytten och hoppas att vår inköpslista varit till er till hjälp.

Uppdaterad 2020-07-20 (Första publicering 2015-11-22)

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar