Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
17-06-29 - Av Mattias

Vilka bredband kan jag få på min adress?

Vi får ofta frågan till Moveria om ”Vilka bredbandsleverantörer kan jag få till min nya adress när jag flyttar?” Det har inte funnits någon sådan bra tjänst, utan man har varit tvungen att gå in på respektive bredbandsleverantörs hemsida för att kontrollera om de kan leverera bredband till din adress.

Vilket fast bredband kan jag ha på min adress?

Nu finns det en tjänst som heter bredbandsval, där de största leverantörerna är anslutna. Där kan du enkelt kolla om vilka som kan leverera bredband till din nya adress när du flyttar. Även om du inte ska flytta det bredband så kan det ju vara bra att ibland kolla upp vilka andra som kan leverera bredband. Vi tycker tjänsten verkar bra även fast de inte har alla leverantörer. Hitintills har det inte funnits någon liknande så därför tycker vi att det är bra att skriva om det. Tyvärr orkar många inte jämföra bredband när de flyttar men det finns mycket pengar att spara.

Vilket bredband är bäst där jag bor?

Du kan alltid gå in på bredbandskollen och kolla deras rapporter för olika leverantörer i olika områden. Där kan du också lätt kolla hur bra det mobila bredbandet är för de olika bredbandsleverantörerna dit du ska flytta eller där du bor. Ibland räcker det med mobilt bredband om du inte ska streama film eller kolla för mycket på Youtube, vilket de flesta gör idag 🙂

Flytta bredband

De flesta bredbandsleverantörer såsom ComHem, Bredbandsbolaget och Telia har färdiga arbetssätt om du ska flytta och vill ta med ditt bredbandsavtal. De kommer göra allt för att det ska kännas smidigt för dig att bara flytta ditt befintliga avtal. De kommer säkert också föreslå en förlängning med bättre villkor…Ofta förlorar de kunder i samband med flytt, därav att de försöker göra allt för att behålla dig. Vi tycker du ska jämföra vilka bredbandsleverantörer det finns på din nya adress innan du flyttar ditt nuvarande bredband.

Val av bredband

Vi kan inte låta bli…Göteborgshumor

Sen är det ju alltid kul när det finns lite humor. Vi uppskattar verkligen att tjänsten där du kan se vilka bredbandsval du har på din nya adress har en val som sin logga. Goa, goa Göteborg.

 

Kommentarer (0)

Kommentera