Tips om flytt

Få offert på:
  • Flyttfirma
  • Flyttstädning
  • Elavtal
  • Bredband

Flyttfirma

Flyttstädning

Elavtal

Bredband

17-08-28 - Av Admin

Hemlarm – Larm lägenhet och larm hus

Hemlarm eller inbrottslarm är ett perfekt sätt att hålla inbrottstjuvar borta och får dig att sova gott om natten. Inbrottslarm finns i flera olika former det finns anpassade larm lägenhet och anpassade larm hus. De flesta larm fungerar för både hus och lägenhet. Det man kan skifta är antalet detektorer utifrån hur stor yta man skall täcka och om man skall ha någon form av detektorer utomhus.

Ett hemlarm består oftast av en centralenhet och valfritt antal detektorer, kameror, sirener och liknande som kan installeras på olika platser i bostaden. Det finns mycket att tänka på gällande larm lägenhet och larm hus när du ska flytta in:

  1. Det viktigaste oavsett om du skall ha ett larm hus eller ett larm lägenhet är att du är noggrann med att kontrollera vilket larm du köper. Det bör följa Svenska Stöldskyddsföreningens rekommendationer samt företaget bör ingå i branschorganisationen SäkerhetsBranschen.
  2. Kontrollera villkoren hos ditt försäkringsbolag innan du väljer larm; vissa larm innebär självriskbefrielse vid inbrott.
  3. Hemlarm kan installeras så att de kommunicerar med larmcentral antingen via din fasta telefon, bredband eller via en inbyggd mobiltelefon.
  4. Du kan välja mellan att hyra larmutrustning av ett säkerhetsföretag som sköter utryckningen eller att köpa utrusningen och själv välja var larmet ska kopplas vid larmning.
  5. Hemlarmet kan kombineras med olika funktioner; till exempel inbrottslarm, brandlarm och larm vid fukt.

Hemlarm bild på avstängning

Vad kostar ett hemlarm – larm lägenhet, larm hus

Vid användning av ett trådlöst larm, behöver endast en centralenhet kopplas in i ett uttag.
Enheterna som tillhör ditt hemmalarm; rörelsedetektorer, rökdetektorer, kameror, sirener etc., kommunicerar sedan trådlöst med centralenheten.
Det är ofta billigare att installera ett trådlöst larm än att installera ett trådbundet larm och du slipper störande sladdar.
Ett trådbundet larm är dock ofta säkrare eftersom det inte är lika lätta att störa ut som ett trådlöst sådant. Ett hemlarm kan kosta allt mellan 2 000-10 000 kr beroende på vilka funktioner som önskas, tänk igenom vad du vill få ut av ditt larm.
Det går även hyra ett larm där du betalar ca 300kr per månad, men då tillkommer en startavgift på ca 1000-2000 kr och en bindningstid på ca 1-2 år.

Om du köper ett larm, bör du tänka igenom hur du vill att ditt larm ska vara kopplat om det går igång. Larmet kan antingen vara kopplat till en larmcentral som övervakas dygnet runt av personal som rycker ut när larmet går.
Ett andra och ibland billigare alternativ är att du har larmet kopplat till din mobiltelefon och blir då uppringd när larmet går.
Det finns också många funktioner att ta ställning till om man behöver såsom kameraövervakning via mobil, inspelning av bilder och hur snabbt man vill att larmbolaget ska komma ut till platsen.

Länkar till bra sidor om hemlarm

Stöldskyddsföreningen (Tips och råd om hemlarm, förebyggande åtgärder och grannsamverkan)

Säkerhetsbranschen är en branschförening för säkerhetsföretag, de ersätter bland annat Swelarm.

Aktiviteter
Vid hyra
Säg upp ett larmavtal 0-90 dagar innan flyttdatum/bindningstiden löpt ut (uppsägningstid 0-3 månader).
Beställ ett nytt larmavtal 7-14 dagar innan flyttdatum.  
Vid köp
Köp/beställ larmutrustningen 7-14 dagar innan flyttdatum.

försäkring

Kommentarer (0)

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar