Tips om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
16-01-24 - Av Admin

Hyra förråd eller magasinera i samband med flytt

Hyra förråd för att magasinera sina möbler i så kallade Self Storage-anläggningar är ett bra alternativ om man inte kan flytta hela sitt bohag direkt från ena bostaden till den andra. Även flyttfirmor kan ofta hjälpa till med förvaring vid flytten.

Hyra förråd:

  • Storleken på förråd kan variera beroende på vilken anläggning man väljer. De flesta anläggningar har dock förråd från 1 kvm upp till 20 kvm för att rymma allt från enstaka kartonger till hela bostäders inredning.
  • Säkerheten är hög, som kund har du vanligtvis tillgång till förrådet under dagtid men inte under natten. De vanligaste öppettiderna är mellan 6:00 och 22:00, alla dagar i veckan.
  • De flesta anläggningar har ingen uppsägningstid, men priserna blir ofta lägre om man hyr under längre perioder.

Pris för magasinering

Priserna på förråd ligger på ca 200-300 kr/kvm men varierar kraftigt beroende på var anläggningen ligger och hur lättillgängligt förrådet är. Det lönar sig att jämföra, många anläggningar har lockpriser med att första månaden är väldigt billig, de vet att de flesta blir kvar i sitt förråd betydligt längre än de tänkt. Ett billigare alternativ till förråd kan vara att en liten affärslokal på udda adress, dessa kan ibland ha lägre månadshyra än ett förråd.

Dörrar till hyrt förråd

Tips när du ska hyra förråd för magasinering

Att hyra förråd kan vara smidigt av många anledningar. Self Storage-anläggningar har ofta stor variation på förråd så att du kan få ett som passar just ditt behov. Det är viktigt att tänka på att packa effektivt och kompakt eftersom man betalar för ytan som man använder. En del anläggningar har även både varma och kalla förråd om man ska förvara något som är temperatur- eller fuktkänsligt. Vissa företag erbjuder även släpvagnar, packningsmaterial och flyttmaterial billigt eller kostnadsfritt. Tänk på att sakerna som lämnas i ett förråd ska försäkras. Företagen erbjuder försäkringar, men kolla om det redan ingår i din hemförsäkring så kan du spara några kronor, ibland gör det det. Det finns även företag som ägnar sig åt magasinering under längre tider. Skillnaden jämfört med Self Storage är att långtidsmagasinering ofta är billigare, men tillgången till förrådet begränsas till endast en inflytt och en utflytt, alternativt uttag av magasinerade saker som beställs och utförs av magasineringsföretaget till ett visst pris.  

Hur stort förråd behöver jag?

Detta är den vanligaste frågan som de som hyr ut förråd får. Svaret är att det beror på, men om du ska flytta in allt du har från en bostad till ett förråd så finns det en gammal tumregel att du behöver ungefär en tiondel av ytan. Så flyttar du från 50 m2 så behöver du minst 5 m2 förråd. Andra säger att man ska dela med sju, så flyttar du från 70 m2 så skulle det innebära att du ska ha ett förråd på mellan sju och tio kvadratmeter. Det är förstås enklare ju större förråd du hyr, tänk också på hur lätt åtkomligt det är och hur stor öppningen är till förrådet. Du kan ta lite inspiration av hur man kan packa en lastbil på bästa sätt för att få plats med så mycket som möjligt i förrådet. 

Om du vill läsa mer om hyra förråd

www.ssassweden.com Self Storage Association Sweden: branschorganisation med kontaktuppgifter till olika medlemsföretag som gör det lätt att hitta ett seriöst företag i närheten. 

Kommentarer (0)

Kommentera