Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
13-11-10 - Av Admin

Grattis Johanna!

Vi säger stort GRATTIS till Johanna, 21 år, från Uddevalla som vunnit första pris i vår tävling! Ett presentkort på 1 000 kr kommer att bli ditt inom kort. Vi passade på att ställa några frågor om flytt till Johanna och här kommer svaren!

Johanna

Hur hittade du till flyttbloggen och tävlingen?
Jag hittade tävlingen när jag kikade runt på Instagram. Där stod det att er blogg firar 1 år och att ni skulle ha en tävling i bloggen. Självklart ville jag vara med och tävla om ett sådant fint pris!

Kan du dela med dig av ditt bästa flyttips igen?
Mitt bästa flyttips är att verkligen rensa ut allt man inte använder och som bara ligger och dammar. Jag lovar att det finns mycket sådant i ett hem! Antingen kan man sälja det eller skänka till loppisar/välgörenhet. För det första så slipper man ta med sig det till sitt nya hem där det ändå bara kommer ta onödig plats och för det andra finns det pengar att tjäna. Dessa pengar kan man lägga på att köpa grejer till det nya hemmet. Jag gör alltid på det här sättet! Dessutom är det smart att inte bara sälja, utan köpa begagnade saker. Det kan man spara massor på! 🙂

Vad tycker du är roligt med att flytta?
Hmm, egentligen är det mest jobbigt och rörigt att flytta tycker jag. Men en sak som jag tycker är roligt är att få inreda! Det är ett av mina intressen, och jag gillar att ständigt förändra och förnya. Så när man får ett nytt hem är det alltid en rolig utmaning att bestämma vart allt ska vara och hur det ska se ut!

Vad tycker du är jobbigt med att flytta?
Det jobbigaste är att packa allt, det tar alltid sån tid. Och en annan jobbig sak är att bo bland alla flyttlådor före och efter flytt, man hittar ju ingenting!

Har du tips på en checklista som du skulle vilja använda dig av i flytten?
Ja, nästa gång jag flyttar kommer jag faktiskt använda Moveria. Så himla smarta checklistor! Där finns verkligen allt man behöver fixa innan, under och efter flytten. Det är lätt att glömma saker i allt kaos, det är därför dessa checklistor är så bra att följa.

Har du en kort flytthistoria du skulle vilja dela med dig av?
Jag har faktiskt en historia från min första flytt! När vi hade packat alla mina grejer hemifrån och åkt till lägenheten jag skulle flytta till så hände en oväntad sak. Vi öppnade släpet och skulle börja bära och då hoppar familjens katt ut! När chocken lagt sig lyckades vi fånga honom. Åh va rädda vi blev, tänk om han hade lyckats att rymma inne i stan (han bor ju på landet)! Stackarn, han blev räddare än oss och det måste varit en omtumlande resa bland all packning. Vi kollade faktiskt inne i släpet innan vi åkte ifall han låg där men såg honom inte. Så mitt tips är att kolla noga så att inget djur har hamnat av misstag bland packningen 🙂

Tack till alla som deltagit i tävlingen. Alla tips kommer vi att sammanställa och dela med oss av här på bloggen. Håll till godo!

Kommentarer (2)

Kommentarer

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar