Tips om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
14-12-02 - Av Admin

Att flytta hemifrån – Lista med förberedelser inför flytten

Det finns många grejer man behöver göra när man flyttar hemifrån. För att göra det jobbiga med att flytta hemifrån så smidigt som möjligt har vi försökt plocka ut de mest väsentliga och presentera det här.

Få lånelöfte – kostnadsfritt, utan direktkontakt med bankerna!*

Avtal inför flytten

Vilken boendeform man väljer har givetvis en viss betydelse för vad man skall göra men i stort är det samma. Det börjar med någon form av kontraktsskrivning. Om man köper en bostadsrätt så är det en mäklare inblandad. Mäklaren tillhandahåller kontraktet så man behöver själv inte oroa sig för själva utförandet. Det viktiga är att vara överens med säljaren om inflyttsdatum och om ni kommit överens om några övriga detaljer så skall dessa finnas med i kontraktet. När det kommer till hyreskontrakt så har ju hyresvärden färdiga sådana. Det som är viktigt är att innan inflyttning se över lägenheten. Är det några skador på den innan man flyttar in så är det bra om dessa kan listas. När man flyttar ut är det annars risk att man blir betalningsskyldig för det någon annan orsakat. Om du hyr i andra hand så är det ni själva som skall skriva ett kontrakt. Det finns bra mallar på nätet att använda. Det som är viktigt är att precis som vid en förstahandshyrning se över skicket på bostaden. Det kan också vara en fördel att göra en inventarielista så att man vet vad som fanns i lägenheten när man flyttade in. När väl kontraktet är skrivet så kan man teckna en hemförsäkring. Läs mer om vad som är viktigt när det kommer till försäkring här: Innan du flyttat in är det också bra om man löst alla sina avtal och abonnemang. Framförallt el är viktigt att ha löst innan man flyttar in. Annars är det risk att det blir helt svart i lägenheten och det är ju ingen höjdare de första dagarna. För att läsa mer om elavtal klicka här: Elavtal, Tv-avtal, internetavtal.

Inköpslista – flytta hemifrån

Det är vissa saker man behöver när man flyttar hemifrån. Här är tips och råd. Vissa saker är bra att ha, andra helt nödvändiga.

När det kommer till husgeråd så är köket det mest centrala. Det gäller att kunna laga mat, helst på fler än ett sätt. Kastruller i några olika storlekar, en stekpanna, en ugnsfast form och knivar är det mest nödvändiga. Om durkslag inte är inbyggt i kastrullerna så är det också något som ofta kommer till användning. Tallrikar, glas och bestick är också ett måste när man flyttar hemifrån. Det finns att köpa i alla större inredningsbutiker men ett tips är att se sig om bland second hand butiker och olika loppmarknader. Man kan ofta hitta betydligt roligare grejer till en billigare peng.

Förutom köket så behöver man inhandla viss städutrustning. Dammsugare eller annat verktyg för att få rent på golvet och vissa medel är det som är viktigt att ha från start. När det kommer till olika medel så är det framförallt några som är bra att ha. Någon form av kalklösande medel för badrummet, tvättmedel för kläder och ett allrengörande medel är att rekommendera. Fläckborttagning är inte nödvändigt men när olyckan väl är framme kan det vara guld värt.

Det är också bra att köpa de mest grundläggande verktygen. Det är alltid skönt att kunna sätta upp en tavla eller skruva ihop en Ikeamöbel på egen hand. Hammare, skruvmejsel, tumstock och vattenpass är en bra utgångspunkt när det kommer till verktyg.

Har man gjort de här grejerna samt fått med sig en säng in i bostaden så har man läget under kontroll. Man slipper tänka på de mest grundläggande grejerna och kan koncentrera sig på roligare saker, exempelvis inredning och bjuda vännerna på inflyttningsfika.

För att läsa mer om att flytta hemifrån klicka dig in på någon av dessa länkar:
Checklista för att flytta hemifrån
Kunskapsguide när man flyttar hemifrån

Kommentarer (1)

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar