Att packa möbler – Skydda möbler vid flytt

Skydda möbler vid flytt: damma och städa möbler, ta isär i enkla delar, använd bubbelplast eller flyttfiltar för skydd, fäst skyddsmaterialet med tejp eller skyddsplast, skydda dörrkarmar med textilier. Läs mer: https://moveria.se/checklist/instruktioner-for-att-flyttpacka/

Dammtorka möbler innan du sätter på skyddsplast

För att skydda möbler vid flytt så börja med att damma och städa alla möbler. Även om det är svårt att tro så kan damm skada hårdare föremål genom att skrapa dem. När man skall packa möbler är det därför viktigt att de är helt rena annars kan skyddsplast och liknande skapa friktion så att damm gnids mot trä och gör att en fräsch look på träet försvinner. Var därför noggrann med att innan du skall packa möbler vara säker på att de är helt rena.

Plocka isär möblerna innan flytt

När möblerna är rena så försök att ta isär dem i så stor utsträckning som möjligt. Det är lättare att packa möbler som är i enkla delar där man slipper komplexa konstruktioner. Det är också mycket lättare att skydda möbler som köksbord om benen är avskruvade från bänkskivan.

Få flyttstädningsoffert – snabbt och enkelt!

Plasta in möblerna med bubbelplast

Innan du skall packa möbler i en flyttbil är det också viktigt att slå in möblerna i någon form av skydd. För bästa skydd av dina möbler använd bubbelplast eller något liknande. Har du föremål som du är extra rädd om så finns det speciella flyttfiltar man kan köpa eller hyra för att skydda dem. Man kan också använda egna filtar eller liknande textilier för att skydda möbler vid flytt. Det som är viktigt att tänka på när man skyddat sina möbler med bubbelplast eller filtar är att man fäster skyddsmaterialet. Antingen med hjälp av tejp eller med skyddsplats som man virar några varv utanpå bubbelplasten eller filtarna. På så sätt riskerar man inte att skyddet för möblerna lossnar under flytten.

Skydda dörrkarmar så skyddar du möblerna

Eftersom en flytt innebär att möbler skall bäras ut och in genom flera olika dörröppningar kan det vara bra att skydda även dörrkarmar. Genom att sätta upp textilier på de dörrkarmar där det är som trängst minimeras risken för skador på både möbler och dörrkarmar.

För att läsa mer om hur du skall tänka när du flyttpackar lär vår checklista för flyttpackning här https://moveria.se/checklist/instruktioner-for-att-flyttpacka/

Uppdaterad 2021-03-16 (Första publicering 2015-05-16)
Av  Mattias | 23-04-28 |
Kommentarer (0)