Tips för att putsa fönster och speglar – Bra vid bostadsvisning

Skall du flyttstäda? Eller vill du bara skapa en riktigt välstädad och lyxig känsla i hemmet inför vår och sommar? I vilket fall som helst så är fönster och speglar två av de saker som människor oftast refererar till när de skall bedöma hur ren och fräsch en bostad är. På hotell är en ren spegel bland det viktigaste att städa när det skall komma nya gäster just för att det är en mycket tydlig indikator på att resten av rummet också är välstädat och håller hög kvalitet. På samma sätt fungerar det vid bostadsvisningar. Rena speglar och fönster förbättrar helhetsintrycket av bostaden direkt och även om du inte skall sälja så är det mycket trevligare att bo när ditt hem uppfattas som rent och snyggt. Titta gärna på klippet nedan när Marléne Eriksson visar sina bästa tips för rena fönster i nyhetsmorgon och läs våra övriga tips för skinande fönster och speglar.

Vi delar här med oss av våra bästa tips för att tvätta speglar och putsa fönster för bästa resultat. Perfekt nu när våren står för dörren och det är trevligare att titta ut genom fönstren.

Få flyttstädningsoffert – snabbt och enkelt!

Tips ett för att putsa fönster och speglar:

Den magiska blandningen för skinande fönster är att hälla lite spolarvätska och en droppe diskmedel i vatten och sedan putsa sina fönster. På sommaren skall vattnet vara kallt, på vintern varmt. Det ger skinande resultat varje gång.

Putsa fönster

© Pixabay

Tips två för att putsa fönster och speglar:

När du blandat ihop vatten diskmedel och spolarvätska så använd rikligt av blandning på dina fönster. Använd sedan en skrapa! Att putsa fönster med tidningspapper var något man gjorde förr och är inte alls lika effektivt som att använda en riktig skrapa.

Tips tre för att putsa fönster och speglar:

Efter tvätt, torka alltid spegeln eller fönstren med en microfiberduk. Det gör att det inte fastnar smuts direkt på den fuktiga fönsterytan och ger rena fönster en längre tid. Det hjälper också till att ta bort fettfläckar från speglar och fönster.

Tips fyra för att få rent hemma

Du kan alltid använda en städfirma, det finns billiga och bra städfirmor, det kan vara bra att få en genomstädning till ett lågt pris med RUT-avdrag.

Uppdaterad: 2021-03-10 (första publicering 2015-04-10)
Av  Mattias | 21-03-10 |
Kommentarer (0)