Parkering flyttbil, hur får man parkera vid flytt?

Har du koll på var du kan parkera flyttbilen vid nya adressen? För att flytten ska gå smidigt och inte ta mer tid än nödvändigt är det klokt att kolla upp parkeringsmöjligheterna. Detta gäller i särskilt hög grad när din nya adress ligger i ett storstadsområde, där jakten på parkering annars kan bli något av en rysare. En parkeringsbot är förstås inte heller roligt att råka ut för mitt i flytten.

Använder du dig av en flyttfirma? Även då är det viktigt att kolla upp: avståndet från parkeringen till porten är nämligen en av de faktorer som kan påverka vad det kostar att anlita flyttfirman.

Optimalt är att stå på en tillåten parkering eller lastzon. Men hur gör man när ingen sådan finns intill porten eller ytterdörren?

Parkering vid flytt – vad gäller egentligen?

För parkering vid flytt gäller inga särskilda regler. Du får till exempel inte parkera flyttbilen på gångbana, eller hindra in- och utfart.

Som vid all lastning och lossning av gods kan du tillfälligt stå där det är parkeringsförbud under det att du fyller eller tömmer flyttbilen. OBS: Tänk på att du då måste vara vid bilen hela tiden och inte kan lämna den för att ta en paus. Oavsett om du behöver ta en kort fikapaus eller låta flyttbilen stå över natten är det en riktig parkering som gäller.

Funderar du på om du får köra in på fastighetsområdet eller på innergården? Ofta är det möjligt att få tillåtelse till det i samband med flytt. Vänd dig till fastighetsvärden eller bostadsrättsföreningen i god tid innan.

Parkera lätt lastbil

Tillfälligt parkeringstillstånd för flyttbil

Det är också möjligt att ansöka om tillfälligt parkeringstillstånd, även kallat parkeringsdispens, för din flyttbil. Gå in på kommunens eller stadsdelsförvaltningens webbplats och klicka dig fram till mer information och ansökningsformulär för detta.

Av  Mattias | 19-04-02 |
Kommentarer (0)