Packa glas och porslin, så packar du t.ex. tallrikar, vinglas, snabbt och enkelt!

Att flyttpacka glas och porslin är inte helt enkelt. Alla som flyttat vet att det knappast är en lugn resa för flyttlådorna. De kastas upp på lastbilsflak in i hissar och behandlas inte alltid lika varsamt som innehållet kräver. För att undvika att allt porslin är trasigt när man når slutdestinationen har Moveria tagit fram en enkel guide för hur du skall packa glas och porslin.

Packa tallrikar och porslin

Tallrikar är den pryl som är vanligast att packa fel och också därför den sak som oftast går sönder när man flyttar. Det vanliga är att man tar tallrikar och lägger dem i flyttlådan rakt upp och ner precis så som de tidigare stod i köksskåpet. Men det är alltså fel och risken är stor att de går sönder när de skumpar upp och ned. Tallrikar skall istället packas vertikalt. De skall alltså inte ligga utan stå upp i flyttlådan. Vira in tallrikarna i papper och se till att ingen tallrik vidrör en annan. Det kan göra att porslinet skavs eller om man har otur spricker helt och hållet. För att lättare förstå hur du skall flyttpacka tallrikar och porslin så ta en titt på det här Youtube-klippet:

Packa glas i flyttkartonger eller tomma vinlådor

Glas och koppar är en annan grej som allt för många gånger går sönder under en flytt. Helt i onödan. När du packar glas, oavsett sort, så gäller det att precis som med tallrikarna slå in varje glas med någon form av papper. Lägg sedan inte glasen ned i lådan utan placera dem stående. Antingen upprätt eller upp och ned om de står stabilare på det sättet. Ett annat bra tips när det kommer till att packa glas är att utnyttja tomma vinlådor. Fråga på ditt systembolag efter tomma vinlådor i kartong. Dessa lådor lämpar sig utmärkt att placera glas av alla sorter i och garanterar glasen en säker flytt. Ett annat vanligt föremål som är minst lika ömtåligt som porslin under flytt är akvarium. Vill du veta hur man flyttar med akvarium kan du läsa vår artikel om hur du flyttar akvarium.

Packa glas och porslin

En vinlåda fungerar perfekt som skydd för dina glas.

När det kommer till andra föremål gjorda av glas och porslin så finns det två generella tips. Slå in sakerna i generöst med papper. Placera sakerna stående, alltså på ett sådant sätt att de är så långa som möjligt. Då krävs det nämligen mer kraft för att det skall spricka.

Om du är rädd att missa andra viktiga detaljer gällande din flytt, läs gärna vår checklista inför flytt!

Lycka till med flytten!

Uppdaterad 2024-03-12 (Första publicering 2015-02-01)
Av  Mattias | 24-03-12 |
Kommentarer (1)

Kommentarer

Kommentarer stängda