Flytta bredband – allt kring bredband och flytt

Ska du flytta bredbandet permanent eller tillfälligt?

Du som ska flytta permanent eller tillfälligt och funderar på hur du ska göra med bredband hittar här samlad information. Hur gör du för att flytta med ditt bredbandsabonnemang? Hur gör du om du vill säga upp bredbandsavtalet och byta leverantör? Hur fungerar det med bindningstid och flytt? Går det att flytta bredbandet tillfälligt, och hur gör du när du vill flytta själva bredbandsuttaget eller fiberkonvertern i ditt hem? Det har du snart koll på!

Flytta bredband till annan adress

Ska du flytta och vill ta med det bredband du har till den andra adressen? De flesta bredbandsleverantörer har färdiga processer för om du ska flytta och vill ta med ditt bredbandsavtal. De kommer göra allt för att det ska kännas smidigt för dig att bara flytta ditt befintliga avtal, snarare än att säga upp det. Observera dock att en del leverantörer tar ut en administrativ flyttavgift, som kan se olika ut beroende på om du har fler tjänster hos dem. Många tror att när man adressändrar på Skatteverket så får bredbandsleverantörerna den informationen, men så är sällan fallet.

Kom ihåg att beställa bredband i god tid innan flytt

Kom ihåg att beställa bredband i god tid innan flytt – oavsett om du tecknar ett nytt abonnemang eller flyttar ett befintligt. Då slipper du bli frustrerad över att stå utan mitt i flyttstöket.

Home is where the wifi connects automatically.

Byta bredband när man flyttar

Funderar du på att byta till en annan leverantör av bredband när du flyttar? När du meddelar din befintliga bredbandsleverantör att du vill säga upp ditt abonnemang på grund av flytt kommer de troligtvis föreslå en förlängning av avtalet med bättre villkor. Ofta förlorar de kunder i samband med flytt; därför gör de vad de kan för att behålla dig. Jämför de bredbandsleverantörer som är tillgängliga på din nya adress innan du flyttar ditt nuvarande bredband. I vår guide för att jämföra bredband kan du också med ett klick ta reda på vilket bredband som finns på adressen du flyttar till.

Bindningstid för bredband vid flytt

Har du bindningstid kvar på ditt avtal för bredband och ska flytta till ny adress? Ofta kan du flytta med det till nya adressen, men det kan förstås hända att bredbandsleverantören inte kan erbjuda tjänsten i det området. Avtalets bindningstid gäller ändå – du är då alltså skyldig att betala bindningstiden ut.

Ta alltid kontakt med leverantören och begär ändå att få säga upp avtalet, och om inte annat få byta till det billigaste abonnemanget under den återstående tiden. Du kan också prova om den som flyttar in efter dig kan ta över abonnemanget, då slipper den personen startavgift och du slipper betala under den resterande bindningstiden.

Uppsägningstid för bredbandavtal vid flytt

Oavsett bindningstid har så gott som alla bredbandsavtal uppsägningstid. När du ska flytta och inte kan eller vill behålla det abonnemang du har behöver du säga upp ditt bredband i god tid, för att slippa betala dubbelt.

Är ditt nuvarande avtal tecknat efter maj 2014 så har du 1 månad eller mindre uppsägningstid. Men är ditt avtal äldre kan du ha längre uppsägningstid, vanligtvis 3 månader.

Telia – Flytt eller uppsägning av bredbandsavtal

Vill du flytta med ditt abonnemang kan du göra en flyttanmälan online på Telias webbplats, och därefter bli uppringd. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du kontakta deras kundtjänst via telefon, chatt eller e-post. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mitt Telia.

Bredband2 – Flytt eller uppsägning av bredbandsavtal

Bredband2 ber dig att först och främst ta reda på om fiber är installerat på nya adressen, och vilket stadsnät den tillhör. Sedan ska du fylla i ett formulär online, senast två veckor innan flyttdatum. Därefter återkommer de till dig. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du kontakta deras kundtjänst via telefon. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mina Sidor.

Telenor – Flytt eller uppsägning av bredbandsavtal

Om du flyttar kan du i de flesta fall ta med dig ditt bredbandsabonnemang till din nya adress. Anmäl din flytt genom att ringa kundservice. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du också kontakta dem via telefon. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mitt Telenor.

Comhem – Flytt eller uppsägning av bredbandsavtal

Adressändringen anmäler du kostnadsfritt via Mina sidor; om du gör en adressändring via deras kundservice tar de ut en administrativ avgift. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du kontakta deras kundservice via telefon. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mina Sidor.

A3 – Flytt eller uppsägning av bredbandsavtal

Beställ flytt av din fasta tjänst på Mina Sidor. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du kontakta dem via telefon eller e-post. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mina Sidor.

Bredbandsbolaget – Flytt eller uppsägning av bredband

Bredbandsbolaget är numera en del av Telenor. Om du flyttar kan du i de flesta fall ta med dig ditt bredbandsabonnemang till din nya adress. Anmäl din flytt genom att ringa kundservice. Vill du säga upp ditt bredbandsavtal behöver du också kontakta dem via telefon. För att se eventuell bindningstid kan du logga in på Mitt Telenor.

Flytta bredband tillfälligt – t.ex. till sommarstugan

Vill du flytta ditt bredband tillfälligt för att få smidig uppkoppling i exempelvis sommarstugan? Har du ett fiberabbonemang i sommarstugan kan du bara ta med din router hemifrån och koppla in den tillsammans med ström- och nätverkskabeln. Du får då samma trådlösa nätverk som du har hemma och din dator, telefon eller surfplatta kommer att ansluta som vanligt.

Vill du flytta ditt bredbandsabbonnemang tillfälligt gäller vanlig flyttanmälan, observera att det kan innebära två flyttavgifter.

Flytta bredbandsuttag

Vill du flytta ditt bredbandsuttag till ett annat rum? Kontakta leverantören eller en elektriker. Det är en tjänst som du kan få rutavdrag på, 50 % av arbetskostnaden. Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt? Kolla först med din hyresvärd eller BRF vad som gäller.

Flytta fiberkonverter

Vill du flytta din fiberkonverter? Kontakta leverantören. Det är en tjänst som du kan få rutavdrag på, 50 % av arbetskostnaden. Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt? Kolla först med din hyresvärd eller BRF vad som gäller.

Av  Nina | 21-02-09 |
Kommentarer (0)

Kommentera