Flyttkartong för TV och packa elektronik vid flytt

När du skall packa elektronik är det viktigaste såklart att elektroniken är så bra skyddad som möjligt. Se därför till att ha bra material, anpassat för att skydda, till hands. Nedan ser du en video med tips på hur du skall tänka när du vill skapa ett tv-skydd och hur du skall packa din elektronik.

Tv-skydd, packa TV vid flytt

När du skall packa tv så vill du skapa ett bra tv-skydd. Använd en låda, förhoppningsvis har du sparat kartongen din tv kom i. Om inte försök att införskaffa en liknande låda i smal modell. Fyll botten av lådan med någon form av skyddande material. Det kan till exempel vara ihoprullade tidningar. Detta utgör grunden för ditt tv-skydd. Lägg sedan din tv i lådan och fyll tomrummet/luftutrymmen med tidningspapper eller liknande. På detta sätt skapar du ett bra tv-skydd. Din tv kommer inte kunna röra sig inne i lådan och omges av mjukt material, den kommer då färdas tryggt genom hela flytten. För dig som flyttar med TV kan det även vara intressant att läsa vår artikel om vilka bredband du kan få

Packa elektronik

När du skall packa elektronik, exempelvis om då skall packa stereo, förstärkare och högtalare så använd samma princip. Packa elektronik i bubbelplast eller liknande. Placera i en låda och fyll upp tomrummet med tidningspapper. Samma sak gäller alltid när du skall packa elektronik, se till att prylarna inte kan röra sig inne i lådan. Det är plötsliga skutt och hårda landningar som gör att komponenter inne i elektroniken skadas. Att hela lådan rör sig när man flyttar är ofrånkomligt men är absolut ingen fara. Om du packat elektroniken så att den är skyddad inuti lådan kommer allt att vara intakt när du packar upp elektroniken i din nya bostad. 

Märk elektronik och TV-lådan med vad som är upp

Ett annat bra tips för att skydda elektronik är att märka flyttlådorna med elektronik med vad som är upp och vad som är ner. En del elektronik mår bäst av att stå upprätt och blir ömtåligare när de är vända upp och ned. Att måla en enkel pil med vad som är upp på flyttlådan är därför ett bra och enkelt knep som minimerar risken för att något skall skadas. Detta är också bra att göra på lådan som är ditt tv-skydd. Vissa tv-apparater mår inte bra av att vara upp och ned på.

För att läsa mer om att packa inför flytten besök vår heltäckande checklista för flyttpackning.

Uppdaterad 2024-05-02 (Första publicering 2015-05-16)
Av  Mattias | 24-05-02 |
Kommentarer (2)

Kommentarer

 • Dessie

  Tror inte så många har sparat sin tv-kartong till sin 50-tummare, men glad att ni beskriver hur man gör för att flytta tv:n utan originalkartong 😉

  • moveria

   Vi på Moveria håller helt med om att det nog inte är många som har kartongen kvar 🙂 Så packa in den rejält med bubbelplast och håll den upprätt så går det bra.

   Mvh
   Mattias
   Moveriateamet

Kommentarer stängda