Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
14-01-31 - Av Admin

Inför fotografering!

Ordspråket ”En bild säger mer än tusen ord ” stämmer faktiskt. Framför allt när du vill visa upp din fina bostad innan visning och försäljning äger rum. Fina bilder ökar ofta intresset för bostaden, vilket ofta leder till ett högre tryck på besökare under visningsdagarna och också ett högre slutpris. Om du inte är väldigt duktig på att fotografera kan det därför vara en bra idé att anlita en professionell fotograf. Det är nämligen mycket som ska stämma för att det ska bli en riktigt bra bild; ljus, vinklar, avstånd, perspektiv, etc. Fotografering är ofta en tjänst som fastighetsmäklare erbjuder vid avtalsskrivningen. Men det finns några viktiga saker som du kan göra på egen hand för att förbereda din bostad för fotograferingstillfället:

• Utför grundlig städning. Om du inte själv har tid, anlita städservice. Säkerställ även att alla lampor fungerar, bra belysning är a och o vid fotografering!

• Ta bort alla personliga saker så som familjefotografier, post, badrumsartiklar, etc. Om du har mycket saker som du inte kan lägga i förrådet, kan du gömma undan dem i korgar, lådor eller väskor under fotograferingen.

• Homestyla din lägenhet. Här ger vi tips på hur du kan göra det på egen hand. Ibland kan det dock vara svårt att se sitt hem med en potentiell köpares ögon och då kan det vara en bra idé att anlita proffs. Företag som arbetar med homestyling har nämligen lätt att se bostadens inredningspotential.

Här kommer lite fotograferingsinspiration från duktiga Fantastic Frank! De använder ofta cinemagraphs i bostadsannonser, vilket är stillbilder med rörliga detaljer. Kan du se dem?

inför fotograferingen har de ställt kaffekoppa på bord Balkong fotograferad utåt med luftballong speglandes i bordet 2 1Bilderna är hämtade från fantasticfranc.se

Läs mer på Moveria om homestyling inför visning.

Av Kristin

Kommentarer (5)

Kommentarer

Kommentera