Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
13-11-22 - Av Admin

8 flyttips från läsare!

Idag är det fredag och då passar vi på att bjuda på en sammanställning av 8 riktigt bra flyttips från våra läsare. Slit dem med hälsan!

1. Passa på att rensa ut sånt man inte använder, det ligger bara och dammar. Sälj det istället och dessutom få in en del slantar som man kan lägga på t.ex. inredning till den nya bostaden.

2. Var organiserad, skriv listor och leta efter listor som andra har skrivit! Det är ett smidigt sätt att säkerställa att man har gjort allt som behövs, så framtida tråkiga överraskningar kan undvikas. Och glöm inte att märka flyttlådorna. Det är inte så roligt att behöva öppna varje för att hitta det man letar efter.

3. Om du ändå går i renoveringstankar vid flytten, passa på att grovrenovera ditt nya boende om det behövs, t.ex. måla om och slipa golv, innan du börjar flytta in dina saker. Det förenklar för framtiden!

4. Börja i tid och stå ut med att det känns lite nerpackat ett tag, för när man väl flyttar så blir det så mycket lättare. Rensa också ut allt som man känner att man inte använder och skänk det till second hand –  gör en god gärning!

5. Planera lagom, inte för mycket och inte heller för lite, och undvika att stressa. Istället för att koncentrera sig på hur jobbigt det kommer bli att packa och bära flyttlådor – tänk på hur roligt det kommer bli med ett nytt boende, och vilka inredningsmöjligheter det finns!

6. Ta hjälp av familj och vänner vid flytten, och få det att bli en trevlig dag, beställ lite pizza eller be alla ta med sig lite mat.

7. Se om du kan få kartonger från Systembolaget med indelade fack för flaskor. Dessa är perfekt för att packa glas vid flytt. Då slipper man slå in ett och ett.

8. Hyr inte för liten flyttbil på flyttdagen! Man har alltid mer saker än man tror och med en för liten bil får man åka fler vändor, viket gör att flyttdagen tenderar att bli lång och man uppehåller flytthjälpen längre än man behöver. Dessutom börjar uthyrningsfirmorna att ta några kronor betalt för varje kilometer som man kör utöver det mindre antal som ingår i det initiala pris. Så genom att hyra en stor bil blir flyttdagen mer tidseffektiv vilket oftast både blir billigare rent ekonomiskt (trots att bilen är lite dyrare i hyra), men man behöver heller inte boka upp flytthjälpen en hel dag.

Fortsätt gärna att dela med er av flyttips, flytthistorier, flyttanekdoter och annat kul – det gillar vi!

Kommentarer (4)

Kommentarer

  • Anders

    Bra tips med kartongerna för flaskor. Alltid ett meck att transportera sånt!

  • Mattias

    Hej!
    Du ville ha en flytthistoria. Vad sägs om att lämna nycklarna till sin lägenhet, stå på tågstationen för att vänta på tåget till Tyskland. Det var dit jag skulle flytta. Då kommer jag på att mitt pass är gömt i ett köksskåp i lägenheten jag inte har nycklar till längre. Gömt så bra att det inte hittades i flyttstädningen. Det löste sig med några minuter till godo innan tåget gick för ett år utomlands.

Kommentera