Jämför pris – Då fungerar jämförelsesiterna

Att flytta är ofta förknippat med att teckna nya avtal. Något som i sin tur är leder till att man under en flytt jämför pris på olika tjänster från olika leverantörer. När man skall flytta blir det ofta att man jämför pris på flera olika tjänster och abonnemang och det riskerar då att bli mycket tidskrävande. Tur då att det finns flera olika så kallade jämförelsesiter som jämför pris åt oss på både tjänster och produkter. Problemet är att dessa siter inte alltid jämför pris på det optimala sättet. För att göra hjälpa dig som jämför pris att göra det på bästa sätt har vi samlat lite information om jämförelsesiterna för att ge dig kunskap om när dem är bra att använda och när det kanske är bättre att du jämför pris med ett mer manuellt tillvägagångssätt.

Jämför pris – Bredband

När du jämför pris på bredband fungerar det alldeles strålande att använda sig utav jämförelsesiter. Både pricerunner.se och compricer.se fungerar utmärkt och enligt min erfarenhet gör siterna jobbet och jämför pris hos alla tillgängliga leverantörer. Bredband är också en bra produkt eftersom den enda parametern som kan ändras är hastigheten och en dator då enkelt jämför pris. Det man skall vara noggrann med att titta på när man jämför pris på bredband är, förutom hastigheten på internetuppkopplingen också bindningstid och startkostnader.

Jämför pris – Elavtal

Elavtal – När du jämför pris på elavtal fungerar det också alldeles utmärkt att använda sig utav jämförelsesiter. Precis som bredband är el en produkt som inte skiljer sig beroende på från vilken leverantör man beställer från. Det enda man behöver ha koll på när man jämför pris på elavtal är bindningstiden.

Jämför pris – Hemförsäkring

Här gäller det att se upp och hålla tungan rätt i mun. När det gäller hemförsäkring är det sällan en bra idé att du jämför pris med hjälp av en jämförelsesite. För det första så är min erfarenhet att många av försäkringsbolagen inte finns med och att jämförelsesiterna då inte jämför pris från alla bolag. Hemförsäkring är också en produkt som är relativt komplicerad och där olika leverantörer har olika villkor. Det är väldigt sällan försäkringar från olika leverantörer är identiska och då är det såklart också svårt när man jämför pris. Tipset när man jämför pris på hemförsäkring är istället att lägga lite tid på det och besöka flera av leverantörernas egna hemsidor och se vad man vill skall ingå i sin försäkring. Sedan bedöma vad man är beredd att betala och vad det kan skilja mellan olika bolags försäkringar. Här kan du läsa mer om hemförsäkring.

Jämför – Flyttfirmor

Här är jämförelsesiter inte ett särskilt bra alternativ. När man jämför pris på flyttfirmor är det många parametrar som spelar roll och en dator har svårt att på ett intelligent sätt ta fram prisförslag. Att den stora massan av flyttfirmor tillämpar offertsystem gör det också svårt för den som jämför pris på flyttfirmor. De få alternativ som finns tillgängliga när det handlar om att jämföra pris på flyttfirmor är heller inte särskilt välutvecklade, ett problem framtiden förhoppningsvis kan lösa.

Sammanfattningsvis kan man säga att jämförelsesiter är ett fantastiskt verktyg när man jämför pris. Men. Det gäller att vara noggrann och medveten om siternas begränsningar. Att ha koll på bindningstider, startkostnader och andra mer finstilta grejer är ett måste för att använda jämförelsesiter på ett bra sätt och för att kunna ta rationella beslut. Komplicerade produkter/tjänster där själva produkten inte är identiskt mellan olika leverantörer är sällan bra att jämföra med hjälp av jämförelsesiter. Inte heller produkter/tjänster där leverantören behöver mycket information från dig som kund. Vi på Moveria hoppas att du hittar alla de avtal du behöver till ett så förmånligt pris som möjligt och att jämförelsesiterna förenklar din beslutsprocess.

Uppdaterad 2024-04-24 (Första publicering 2015-07-14)
Av  Admin | 24-04-25 |
Kommentarer (0)