Tips om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
02-09-2015 - Av Admin

Frosta av frysen – Så gör du det enklast

Vid de flesta flyttar så behöver man frosta av frysen. Antingen som en del av flyttstädningen, med hänsyn för nästkommande boende. Eller för att bostaden kommer att stå tom en tid och att man då stänger av kyl och frys. Vid avstängning av kyl och frys behöver man alltid frosta av frysen även om det är en så kallad självavfrostande frys. Det kan också vara så att man vill frosta av frysen även om man inte skal flytta. En frys full med frost drar mycket mer ström och det ser mycket fräschare ut när man frosta av frysen.

Gör egen budget via din bank!

Oavsett anledning så är det bra att veta hur man smidigaste skall frosta av frysen. Här kommer därför en guide i att frosta av frysen.

frosta av frysen

© User:Piotrus (Own work) CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Frosta av frysen – Steg för steg

  • Börja med att tömma frysen på varor. I bästa fall har du planerat lite innan och din frys är inte helt full.
  • Stäng av frysen. På gamla modeller så kan ibland kyl och frys höra ihop och för att frosta av frysen måste man stänga av även kylen.
  • Ta sedan ut de lådor som finns i frysen. Torka av lådorna, när de är torra kan du lägga frysvarorna i lådorna. Då håller de sig kalla med hjälp av varandra ett bra tag.

Jämför lån, el och försäkringar – snabbt och enkelt!

  • Lägg en djup ugnsplåt eller något annat liknande under frysen. De flesta frysar har en liten ränna där smältvatten rinner ut, om det finns så kan man ställa ett mindre föremål nedanför frysen. Man behöver inte täcka hela området nedanför frysen.
  • Det kan vara bra att hålla lite koll på att smältvattnet hamnar där det skall under den tid du frosta av frysen. Om det hamnar för mycket vatten på golvet är det risk att golvet förstörs.
  • För att frosta av frysen snabbare kan du med fördel ställa in en kastrull med varmt vatten i frysen. Ju varmare och större mängd vatten desto fortare går det.
  • När all frost är borta kan du torka bort den sista vätan i frysen med en handduk. Undvik att rispa ut frost ur frysen eller att på något sätt använda metall när du skall frosta av frysen. Det kan skada frysens funktion.
  • Sätt igång frysen igen.
  • Torka bort väta från lådor och varor och ställ tillbaka dessa i frysen igen.
  • Så enkelt var det att frosta av frysen.

Lycka till med fortsatt flyttstädning, storstädning eller vad det än var som fick dig att vilja frosta av frysen!

Jämför lån, el och försäkringar – snabbt och enkelt!

Kommentarer (0)

Kommentera