Tips om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
20-12-28 - Av Mattias

Flyttstäda – vad ingår i flyttstädning?

Hur fungerar det att anlita någon till att flyttstäda

Priset för flyttstädning är 25-60 kr/m2, hos de städfirmor vi undersökt. Detta är efter RUT-avdraget är avdraget. Flyttstädningen är det sista som görs i bostaden innan den lämnas över till den nya ägaren/ hyresgästen.

Få flyttstädningsoffert – snabbt och enkelt!

Din befintliga bostad ska vara välstädad och rengjord då köparen/nya hyresgästen tillträder. Om du vill flyttstäda på egen hand, finns här en checklista på allt som ska göras.

Flyttstädning

Tänk på detta gällande flyttstädningen

  • Bostaden måste tömmas på alla möbler innan städfirman kommer.
  • Glöm inte att tömma och frosta av kyl och frys innan flyttstädningen.
  • Att anlita någon till att flyttstäda kostar oftast mellan 25-60 kr per kvadratmeter och det är okej att göra RUT-avdrag.
  • De flesta städfirmor lämnar garanti på arbetet så att du som kund kan återkomma om du eller den nya ägaren inte är nöjd.

Vad ingår i flyttstädning?

I en flyttstädning ingår oftast rengöring, dammtorkning och fönsterputsning. Behöver man ytterligare tjänster går det bra att beställa det; till exempel städning av balkong, garage eller förråd.
I många fall måste man själv flytta på den tunga inredningen (spis, badkar, etc.) för att städfirman ska komma åt att städa ordentligt.
Kontrollera med din städfirma vilka regler som gäller för att flyttstäda. Om du anser att städningen inte är godkänd kan du vända dig till allmänna reklamationsnämnden och åberopa konsumenttjänstlagen. Då kan man bland annat hålla inne betalningen, få omstädning, prisavdrag eller hävning av köpet.
Om du flyttar från en bostad med trädgård skall även denna ”städas”; det vill säga, trädgården ska lämnas i normalt, fint skick och utan bygg- eller trädgårdsavfall på den. Detta kan också beställas från städfirman.

Få flyttstädningsoffert – snabbt och enkelt!

Uppdaterad 2020-12-28 (första publicering 2016-04-16)

Kommentarer (0)

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar