Flyttkartonger – återvinning och återanvändning, du anar inte vad du kan göra!

Återanvänd flyttkartonger genom att låna ut dem, förvara saker, eller använd dem i kreativa pysselprojekt som t-shirtvikare, väggdekorationer, grytunderlägg och korgar. En holländsk reklambyrå byggde till och med ett kontor av wellpapp. Återvinning är bra, men återanvändning ger kartongerna nytt liv och sparar resurser.

Flyttkartonger kan återvinnas men bättre att återanvända

Flyttkartonger ska återvinnas i kärlet för pappersförpackningar, men ännu bättre är ju att återanvända kartongerna. Nedan har vi beskrivit några exempel på denna ”bättre” återvinning.

Vad skall man göra med alla flyttkartonger?

Det är troligtvis en av de vanligaste frågorna folk ställer sig när man flyttat klart och kläder och husgeråd är på plats i det nya hemmet (har du inte flyttat än, kolla in vår checklista inför flytt för att inte missa någonting viktigt). Ofta hamnar flyttkartongerna på vinden. Några av dem fungerar som förvaringslådor för julpynt och annat, men de allra flesta står ihop vikta i ett hörn. Helt onödigt tycker vi på moveria. Gamla flyttlådor skall användas. Antingen lånar man ut dem till vänner som skall flytta eller så kan man pyssla med dem. Här kommer några trevliga tips på vad du kan göra med dina flyttkartonger om du är lagd åt det pyssliga hållet.

T-shirtvikare

Skapa en grymt cool och praktiskt t-shirtvikare. Med denna går t-shirtar snabbt och enkelt att vika och resultatet blir alltid perfekt. Är ni många i familjen är detta ”verktyg” perfekt. Du behöver kartong eller wellpapp till en storlek av 70*60 cm. Klipp ut en del av en flyttkartong och följ instruktionerna här.

Prydnadspyssel

Detta stycke hade kunnat bli hur långt som helst. Jag väljer att lista ett antal snygga och enkla grejer som även de mindre händiga kan knåpa ihop. Men glöm inte att när det kommer till pyssel i allmänhet så är det bara fantasin som sätter gränser. Man kan göra snygga djur i kartong som sedan kan festas på väggen, kolla till exempel in dessa. Man kan också göra grytunderlägg och korgar av wellpapp. Grytunderlägg räcker det med att klippa ut en lagom stor bit, men det ser inte så trevligt ut. För snyggare grytunderlägg och idéer på hur man även kan göra korgar kolla in den här sidan. Wellpapp och kartong är på de hela taget väldigt bra pysselmaterial och underskattat pysselmaterial.

Kontor i flyttkartong

Alla nöjer sig dock inte med korgar och djur när dem skall pyssla. Vissa vill ta det ett steg längre. En Holländsk reklambyrå har byggt ett helt kontor i Wellpapp. Om det är gamla flyttkartonger som skapat det nya kontoret är tveksamt men påhittigheten kan ingen klaga på. Se kontoret här.

Vill du läsa mer om flyttkartonger, vilka sorter som finns och hur man kan få tag på dem så läs vårt stora test om flyttkartonger och flyttlådor.

Flyttkartong pyssel slott Flyttkartong pyssel bord Flyttkartong pyssel döskalle

Bilderna tagna från handverkarna.se

God flytt!

Av Markus

(Känner du igen texten? Delar var publicerade 2014 i denna blogg)

Uppdaterad 2024-04-22 (Första publicering 2023-04-29)
Av  Admin | 24-04-22 |
Kommentarer (0)