Flytta till Helsingborg

Ska du flytta till Helsingborg? Grattis! Den livfulla staden som kallas sundets pärla ligger vackert vid havet. Här har du nära till andra städer – och kontinenten. Till Helsingör tar du dig på bara 20 minuter, till Malmö tar du dig till på knappt 50 minuter med bil, Köpenhamn 1 timme och 15 minuter.  Halmstad är en timme bort, Lund drygt 40 minuter och Göteborg två timmar. Här har vi samlat tips för dig som ska flytta till Helsingborg, och du får även en översikt över vilka områden som är attraktiva att bo i. 

Kärnan i Helsingborg
(C) Unsplash

7 tips för dig som ska flytta till Helsingborg 

Här är 7 tips för att få lite mer koll på Helsingborg, och känna peppen inför flytten och under den allra första tiden som nyinflyttad i staden. 

  1. Bekanta dig med Helsingborg innan flytten. På Helsingborg stads officiella webbplats hittar du information om det mesta, som föreningsliv, idrottsanläggningar, bibliotek, kartor och jämförelsetjänst för bland annat skolor och förskolor. Besöksguiden Visit Helsingborg är en annan fullmatad sajt värd att kolla in.  Helsingborg stads webbplats Visit Helsingborg 

Du kan också undersöka om det finns några Facebookgrupper med lokalt fokus som intresserar dig.

  1. Ta med barnen till Toy World. Att få barnen att trivas i den nya hemstaden är förstås viktigt för barnfamiljen. Planera in en rolig familjeaktivitet någon av de första dagarna, som de kan se fram emot redan innan flytten till Helsingborg. Till exempel ett besök på Toy World som är en värld av både nostalgiska utställningar, fantasifulla lekmiljöer och aktiviteter.  
  1. Besök Dunkers kulturhus. Dans, musik, teater och utställningar. Dunkers kulturhus är en del av stadens hjärta. 
  1. Anmäl dig till Helsingborg Marathon. Detta maratonlopp startar i hjärtat av Helsingborg och tar dig genom staden, längs havet, genom naturreservat och beteshagar, och förbi slott till upploppet längs strandpromenaden. Perfekt för den nyinflyttade! 
  1. Avnjut en förstklassig kopp kaffe på Koppi. Kaféet som håller mästarklass enligt White Guide Café drivs av två stjärnbaristor. Kaffet rostas i det egna rosteriet, så passa på att köpa med dig ett par påsar hem. 
  1. Häng i vackra slottsträdgården vid Sofiero Slott. Den här oasen kommer du vilja återvända till flera gånger. 
  1. Boka ett padelpass. Visste du att Helsingborg är den stad som har flest padelbanor per invånare? Oavsett om du redan är padelfrälst eller aldrig provat – boka ett pass! 

Bra områden att bo i Helsingborg 

Bra och uppskattade områden att bo i Helsingborg också för barnfamiljer är Stattena, Slottshöjden, Olympia och Tågaborg inne i stan. Bra områden utanför stan är Gantofta, Laröd, Rydebäck  och Hittarp. 

Helsingborg växer med utvecklade och nya stadsdelar 

Helsingborg är en växande stad, och för att möta behovet av bostäder byggs det en hel del. Områden att hålla ett öga på är Gåsebäck, Oceanhamnen, Husarområdet och Universitetsområdet. 

Uppdaterad 2024-05-08 (Första publicering 2022-04-12)
Av  Mattias | 24-05-08 |
Kommentarer (0)

Kommentera