Rensa ut när du ska flytta

När du ska flytta har du chansen att rensa ut, det bästa är om du kan börja långt innan, så får du mindre att flytta med dig. En bra bok som vi kan tipsa om är ”Rensa ut & lev lättare” av Eva Maria Karlander. Hon går strukturerat igenom stegen för att kunna rensa ut. Enligt boken görs detta bäst under ett år eller snarare 47 veckor, du får nämligen fem veckor då du inte behöver rensa ut.
Bokomslag Rensa ut och lev lättare en smart guide till ordning hemma av Eva Maria Karlander
 

Hur du lyckas rensa ut!

När du har lyckats med detta, då har du också förändrat ditt beteende som gör att du inte kommer behöva rensa så mycket i framtiden…Det finns likheter med boken ”Konsten att städa” som vi skrivit om tidigare. Till exempel att ju färre saker du har, desto lugnare blir du och miljön omkring dig. Boken ”Rensa ut” är dock mycket mer anpassad till en vanlig svensk vardag.
Eva Maria Karlander Rensaut.nu
 

Eva Marias rensa ut-tips

Vi på Moveria hade kontakt med Eva Maria, för att höra om hon hade några tips, om man inte har 47 veckor på sig att rensa ut, innan sin flytt. Hennes bästa tips är då att ta hjälp av en eller flera goda vänner. Låt de vara med att avgöra, vad du kan göra dig av med. De kan säga sådana saker som ”Behöver du verkligen ha två wokpannor?” eller ”Varför har du det gamla halvtrasiga strykjärnet kvar när du köpt ett nytt?”. Ett annat tips Eva Maria hade var att ha loppis hemma hos dig själv, med vänner som kan få köpa dina prylar till fyndpris. Om du vill få fler tips kan du läsa Eva Marias utmärkta blogg på rensaut.nu
 
Vi på Moveria vet hur svårt det kan vara att rensa ut och har därför tagit fram en checklista för detta. Lycka till att rensa ut innan flytten.
Uppdaterad 2024-04-01 (Första publicering 2016-01-31)
Av  Mattias | 24-04-01 |
Kommentarer (0)