Inflyttningsfest inbjudan och tips

Fest med härlig stämning

Inflyttningsfest är kanske bästa sortens fest. Anledningen är att det inte förväntas så mycket och det blir då ofta blir en väldigt härlig och avslappnad stämning. Ta därför tillfället i akt att ha en härlig inflyttningsfest när du är nyinflyttad. För att göra din inflyttningsfest till en succé så ger vi här lite tips till din inflyttningsfest.

inflyttningsfest

Inflyttningsfestens mat och dryck

Eftersom du kanske inte har fått iordning allt i din nya bostad och att köket kanske inte är fullt utrustat, så känn ingen press att du behöver servera någon en trerätters middag. Det är det heller ingen som förväntar sig. Som inflyttningsfestmat så passar det istället bra med någon form av gående bord. Duka fram saker så som pajer, pizza, gratänger eller andra buffévänliga rätter. Bara fantasin sätter stopp. Har du inte packat fram porslin och bestick så köp papperstallrikar och plastbestick. Som dryck så behöver det heller inte vara så komplicerat. Köp lite mineralvatten, öl och en vinbox, och låt gästerna servera sig själva. Vill man kan man också blanda en bål.

Inbjudan till inflyttningsfest

En inbjudan kan vara festlig att skicka ut som kort, men det fungerar lika bra att bjuda in till inflyttningsfest digitalt. En kompromiss om man inte vill göra riktiga inbjudningskort kan vara att göra kortet i datorn och sedan maila ut det som PDF. Var noga med att skriva din nya adress och förtydliga att du alltså nu har flyttat. Det är lätt hänt att vänner på ren rutin annars åker till din gamla bostad. 

Inflyttningsfest tips

Ett hett tips till alla fester men kanske i synnerhet till en inflyttningsfest är att prata med grannarna innan festen. Det är tråkigt om man skapar dålig grannsämja när man är helt nyinflyttad. Knacka därför på hos grannarna eller sätt en lapp i trapphuset där du informerar om att det kan var lite högljutt. Att berätta för grannarna att du skall ha inflyttningsfest kan vara ett bra sätt att hälsa på dem, kanske kan de till och med få en inbjudan.

Uppdaterad 2021-03-14 (Första publicering 2015-09-23)

Av  Mattias | 21-03-14 |
Kommentarer (0)