Inflyttningsfest inbjudan och tips

En inflyttningsfest bör vara avslappnad och enkel, servera buffévänliga rätter som pajer, pizza och gratänger. Använd papperstallrikar och plastbestick, enkla drycker, skicka digitala inbjudningar. Prata med grannar i förväg för att undvika dålig grannsämja.

Fest med härlig stämning

Uppdaterad 2024-02-22 (Första publicering 2015-09-23)

En inflyttningsfest kan vara avslappnad och trevlig. Servera enkla buffévänliga rätter som pajer, pizza och gratänger. Använd papperstallrikar och plastbestick om nödvändigt. Köp enkla drycker och låt gästerna servera sig själva. Skicka inbjudningar digitalt eller via e-post och prata med grannarna i förväg för att undvika dålig grannsämja.

En inflyttningsfest är kanske den bästa sortens fest. Anledningen är att det inte förväntas så mycket och det blir då ofta blir en väldigt härlig och avslappnad stämning. Ta därför tillfället i akt att ha en härlig inflyttningsfest när du är nyinflyttad. För att göra din inflyttningsfest till en succé så ger vi här lite tips till din inflyttningsfest.

inflyttningsfest

Inflyttningsfestens mat och dryck

Eftersom du kanske inte har fått iordning allt i din nya bostad och att köket kanske inte är fullt utrustat, så känn ingen press att du behöver servera någon en trerätters middag. Det är det heller ingen som förväntar sig. Som inflyttningsfestmat så passar det istället bra med någon form av gående bord. Duka fram saker så som pajer, pizza, gratänger eller andra buffévänliga rätter. Bara fantasin sätter stopp. Har du inte packat fram porslin och bestick så köp papperstallrikar och plastbestick. Som dryck så behöver det heller inte vara så komplicerat. Köp lite mineralvatten, öl och en vinbox, och låt gästerna servera sig själva. Vill man kan man också blanda en bål.

Inbjudan till inflyttningsfest

En inbjudan kan vara festlig att skicka ut som kort, men det fungerar lika bra att bjuda in till inflyttningsfest digitalt. En kompromiss om man inte vill göra riktiga inbjudningskort kan vara att göra kortet i datorn och sedan maila ut det som PDF. Var noga med att skriva din nya adress och förtydliga att du alltså nu har flyttat. Det är lätt hänt att vänner på ren rutin annars åker till din gamla bostad. Viktigt är även att du har ändrat din adress hos skatteverket, om du har fler frågor om adressändring bör du kolla in vår artikel om tips för att ändra adress gratis

Inflyttningsfest tips

Ett hett tips till alla fester men kanske i synnerhet till en inflyttningsfest är att prata med grannarna innan festen. Det är tråkigt om man skapar dålig grannsämja när man är helt nyinflyttad. Knacka därför på hos grannarna eller sätt en lapp i trapphuset där du informerar om att det kan var lite högljutt. Att berätta för grannarna att du skall ha inflyttningsfest kan vara ett bra sätt att hälsa på dem, kanske kan de till och med få en inbjudan. 

Det kan vara svårt att hinna få upp all inredning innan flyttfesten, men det uppskattas ofta av gästerna med lite inredning. Vill du ha fler tips om inredning kan du läsa vår artikel om inredningstips 2024.

Av  Mattias | 24-02-22 |
Kommentarer (0)