Flytta till Linköping

Framtiden ser lovande ut för dig som väljer att flytta till Linköping. Tidningen Fokus har utsett Linköping till landets näst bästa plats att bo på bland Sveriges större städer. Staden ligger i teknologisk framkant, med närhet till E4:an och en internationell cityflygplats. Här finns Linköpings Universitet vilket lockar många studenter. 

Flytta till Studenthuset i Linköping

Hur är det att bo i Linköping?

Att bo i Linköping är lika med att bo nära det mesta. Linköping ligger mitt emellan Sveriges två största städer med bara en timmes pendling bort. Staden växer snabbt och Linköpingsandan där akademi, näringsliv och politik samverkar för allas bästa hägrar i staden. För dig som funderar på att flytta hit kan det vara intressant att läsa vår artikel om att flytta till en ny stad.

Vilka områden i Linköping är bra?

Här följer exempel på områden i Linköping som är attraktiva att bo i: 

Valla och Vasastan ligger nära centrum, på gång- och cykelavstånd.

Gottfridsberg, T1 och Tornhagen ligger nära universitet och centrum.
Tannefors ligger nära Stångån och fina promenadstråk.
Vidingsjö ligger med närhet till friluftsområden, och inte alltför långt ifrån stan.

Är Lambohov ett bra område?

Lambohov är ett lugnt område med närhet till naturen, lekplatser och motionsspår. I området finns även förskolor, fritidsgård, friskola och kommunal skola. Nära till både centrum och skogen.

Hur är det att bo i Ryd i Linköping?

Delar av Ryd har rykte om sig att vara lite stökigt, men det ligger nära universitetet vilket gör det populärt bland studenter. I en intervju med tidningen Hem & Hyra säger Sermina, boende i Ryd: “Man hör ibland att det har varit bråk, men jag har aldrig sett någonting. Jag känner mig trygg.” 

Värt att veta om Linköping

Linköping är en snabbt växande stad, framstående inom områden som teknik, och i absolut framkant när det handlar om teknik för miljön och hållbarhet. Tidningen Fokus har utnämnt Linköping till Sveriges näst bästa plats att bo på, bland större städer.

Vad heter ån som rinner genom Linköping?

Ån som rinner genom Linköping heter Stångån, och rinner genom norra Småland och södra Östergötland.

Vad är Linköping känt för?

Linköping är känt för att vara ledande inom bland annat flygteknik, fordonssäkerhet och sakernas internet (Internet of Things). Linköping Science Park är känt över hela världen. Här finns också ett av landets högst rankade universitet, Linköpings universitet, samt Universitetssjukhuset där specialistsjukvård utförs på regional och nationell nivå. Det kända rockbandet Ghost samt artisten Lars Winnerbäck kommer härifrån.

Är Linköping en storstad?

Linköping är Sveriges femte största stad och växer snabbt och kontinuerligt. Vill du flytta hit får du inte glömma att ändra din adress.

Hur många bor i Linköping 2022?

I dagsläget bor cirka 165 500 invånare i Linköping. 

Vad kan man göra i Linköping?

Gå på en historisk rundvandring, ta en båttur på Göta Kanal eller åk vattenskidor mitt i city. Du kan även besöka världskända Linköping Science Park eller gå på NärCon – Nordens största spel- och cosplayfestival.

Uppdaterad 2024-04-19 (Första publicering 2022-10-02)
Av  Nina | 24-04-19 |
Kommentarer (0)