Flytta till Karlstad – den varma stan med schysst läge

Flytta till Karlstad. I skogrika Värmland där Vänern möter Klarälven ligger staden som är känd som en varm plats – i flera bemärkelser. Karlstad hör till de svenska städer som har flest soltimmar om året, en glad sol är stadens symbol och många är överens om att stämningen och samvaron i Karlstad är riktigt hjärtlig.

Här kommer du bort från storstaden – men har samtidigt ett bra läge för att kunna besöka den när du har lust. Karlstad ligger nämligen 30 mil från Stockholm, 25 mil från Göteborg och 22 mil från Oslo, och till dessa storstäder går dagligen buss, tåg och flyg från Karlstad.

Studentstaden Karlstad

Karlstads universitet växer och Karlstad är känd som en härlig studentstad. Charmen tycks bland annat ligga i att Karlstad upplevs som en mysig småstad med ett ovanligt stort utbud. Till skillnad från många andra studenbostäder råder ingen bostadsbrist här, och de flesta inflyttande studenter får tag på bostad i god tid innan terminsstarten.

Flytta till nytt hus i Karlstad
(C) Unsplash Gustaf Karlsson

Bo i Karlstad – bra områden

Karlstad är en växande stad med cirka 40 bostadsområden, varav flera nybyggda. Det finns också bra områden utanför centrala Karlstad. Här presenterar vi ett urval bra områden att bo i för dig som är intresserad av att flytta till Karlstad.

Viken

Ett centralt bostadsområde där du har tillgång till restauranger och den fina Stadsträdgården.

Norrstrand och Sjöstad

I den här äldre stadsdelen finns både villor, flerfamiljshus och lägenheter. Här har du riktigt nära till omtyckta Gubbholmen, en grönskande ö mitt i Klarälven.

Klara

På västra sidan Klarälven alldeles norr om centrum ligger denna anrika stadsdel. Förutom Karlstads teater och andra vackra byggnader finns här arenan Tingvalla IP.

Herrhagen

Herrhagen ligger på en höjd öster om Karlstad centrum. En livfull stadsdel med vattennära läge.

Haga

I Haga finns äldre lägenhetshus och ett eget litet centrum med torg, affärer och restauranger. Den gamla pråmkanalen sätter sin prägel på miljön här.​​

Kvarnberget och Marieberg

Kvarnberget är ett område med lägenheter; Marieberg är ett område med villor och flerfamiljshus. Båda ligger väster om centrum och här har du tillgång till Mariebergsskogen som är ett populärt besöksmål.

Sundsta

Stadsdelen Sundsta ligger strax utanför centrum. Här finns flerfamiljshus och villor. Sundstatjärn lockar motionärer och solbadare och i området finns även bad- och idrottshus.

Färjestad

Lite norrut hittar du detta äldre villaområde, på östra sidan om Klarälven. Framgångsrika ishockeyklubben Färjestads BK har sin hemmaarena här, Löfbergs Arena. Och intill den ligger Färjestads travbana.

Goda kommunikationer i Karlstad

Kollektivtrafiken i Karlstad har Sveriges nöjdaste resenärer, det finns goda möjligheter till pendling och stan är dessutom cykelvänlig.

Buss

Till de olika områdena i Karlstad går i regel bussar med 10 till 15 minuters mellanrum. Det är Karlstadsbuss som kör inom kommunen, ska du längre bort kan du kolla avgångar hos Värmlandstrafik.

Tåg

Du tar dig enkelt till bland annat Stockholm, Göteborg och Oslo med tåg från Karlstad.[Textbrytning]

Flyg

Från Karlstad Airport kan du bland annat ta reguljärflyg till Stockholm med 50 minuters flygtid. Härifrån kan du också bege dig ut på charterresa.

Av  Nina | 22-07-26 |
Kommentarer (0)

Kommentera