Flytta till Jönköping

Har du bestämt dig för att flytta till Jönköping? Grattis! Jönköping är en pärla till stad vid vackra Vättern. Här finns en lång sandstrand mitt i stan, flera lärosäten, rikt utbud inom både kultur, sport och friluftsliv och restauranger. Det finns gott om grönområden överallt, och kollektivtrafiken får gott betyg av Jönköpingsborna. Här får du en liten överblick över några olika områden i Jönköping, och mindre orter alldeles nära Jönköping där det också kan vara intressant att bo.

Jönköping centrum vid Vättern
(C) Moveria

Stadsdelar i Jönköping

Österängen är ett område med lägenheter intill Bondbergets naturreservat, där det finns gott om stigar och leder. Ett områdescentrum finns med flera olika typer av service. Österängen ligger lika nära Huskvarna som centrala Jönköping, och det är goda kommunikationer åt båda hållen.

Öster om mäss- och kongressanläggningen Elmia ligger attraktiva stadsdelen Vättersnäs och förbinder Huskvarna och Jönköping. Här finns framför allt villor, men också flerfamiljshus.

I Gräshagen kan du ta skogspromenader, samtidigt som du lätt tar dig ut på E4:an via riksväg 40. Det här bostadsområdet ligger i södra Jönköping med framför allt höghus och flerbostadshus.

Kring Munksjön har en delvis ny stadsdel vuxit fram, Söder/Torpa är ett mysigt område riktigt nära centrum. Förutom Munksjön har du nära till Stadsparken och Friaredalen. I Söder/Torpa finns både äldre och nyproducerade lägenhetshus.

Ljungarum är ett stort bostadsområde som ligger cirka tre kilometer från stadskärnan i Jönköping. Ljungarum är granne med vackra naturreservatet Strömsberg. Främst finns här villor och bostadsrätter i form av radhus.

Mindre orter nära Jönköping

På mindre orter nära Jönköping kan det vara lättare att få tag på bostad överlag, och billigare bostad i synnerhet.

Mindre än en mil från centrala Jönköping ligger vackra Huskvarna.

Cirka en mil sydväst om Jönköping ligger Norrahammar. Det är ett gammalt brukssamhälle intill Tabergsån. Förskola, skola, matbutik och föreningsliv tillsammans med goda kommunikationer gör det till ett intressant alternativ för den som kan tänka sig att bo en liten bit utanför Jönköping.

Knappt två mil norr om Jönköping ligger Habo, tre mil söder om Jönköping ligger Vaggeryd och knappt fyra mil sydost om Jönköping ligger Nässjö.

Stora hotellet kan du flytta till i Jönköping
(C) Moveria

Billigaste kommunen i Jönköpings län

Jönköpings kommun är med på topp-tio-listan över de län där du tjänar mest på att flytta till en annan kommun än centralkommunen. Moverias undersökning visade att Aneby kommun är den kommun i Jönköpings där du bor billigast. Från Aneby är det 4,5 mils pendlingsavstånd till Jönköping. Se hela jämförelsen om var du tjänar mest på att flytta till grannkommunen.

Jönköpings kommun infosidor för dig som flyttar till Jönköping.

Stadsbuss i Jönköping
(C) Moveria
Uppdaterad 2024-04-03 (Första publicering 2022-07-17)
Av  Nina | 24-04-03 |
Kommentarer (0)

Kommentera