Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
12-12-13 - Av Admin

Flyttgröt, istället för inflyttningspresent?

Du glömmer väl inte bort dina flyttande vänner i julruschen? Att köpa inflyttningspresent kan vara svårt och absolut inte nödvändigt. Men det brukar ofta vara en uppskattad gest att räcka över en liten välkomstgåva eller inflyttningsgåva till en ny granne, sonen eller en kompis i samband med att denne flyttar. När någon man känner har flyttat hör det till att titta förbi och beundra den nya bostaden och då kan det passa bra att ha med sig en liten present. Det behöver inte vara stort eller dyrt och ofta brukar det alltid vara uppskattad med en blomma, en flaska vin eller en chokladask. Men om du känner dig extra generös nästa gång nära och kära flyttar kan det vara roligt att ha med en present med lite extra tanke bakom. Jag pratar såklart om flyttgröt!

Traditionen har alltid varit att man kommer med flyttgröt när någon har flyttat, vilket innebär att komma med mat till de nyinflyttade. Ofta kom man med gröt, bröd eller salt som symbol för att de nyinflyttade inte skulle lida brist på livets nödtorft. Idag har traditionen med gröt, salt och bröd ändrats en aning, men mat och bakverk är fortfarande vanliga inflyttningsgåvor. Det kan vara till exempel en tårta, lite kolor, bullar eller en enkel bit paj! Ett tips är att baka eller laga maten själv för att krydda med lite extra omtanke.

Om du nu inte har tid att ställa dig och baka bullar till din nyinflyttade granne, kan du satsa på lite annorlunda flyttgröt. Försök att hitta en ny pastasort eller lite exotiska kryddor!

Glad Lucia önskar Moveria™!

Kommentarer (2)

Kommentarer

 • Filip A

  Eller bara åka och hämta lite hämtmat till de som flyttar. Man vill ju inte ställa till besvär just under flytten när det är stressigt. Själv gillar jag inte att bli ”tvungen” att fika en längre stund för att vara trevlig under själva flytten. Dock fantastiskt trevligt med hämtmat 🙂 Eller komma med fikabröd et c men inte ha förväntningar på att man ska ha tid, dock får de ju gärna hjälpa till…

  Jättefin blogg du har här.

  Tjenixen

  Filip

  • moveria

   Hej Filip!

   Det stämmer bra, kan vara riktigt jobbigt när någon tränger sig på under själva flyttdagen. Men fantastiskt trevligt när det vankas inflyttningsfika inflyttningsmingel eller inflyttningsfest!

   Kul att höra att du gillar bloggen!

   God jul,
   Kristin

Kommentera