Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
15-01-26 - Av Admin

Inflyttningspresent – Tipsen som gör alla nöjda

Att köpa inflyttningspresent är svårt. Det centrala när man köper inflyttningspresent är precis som med alla andra gåvor personen man köper den till. Men ofta är det ju svårt att hitta på något unikt och personligt. Vi på moveria har därför tagit fram lite olika förslag på hur man kan tänka när det gäller inflyttningspresent och även en del konkreta tips på inflyttningspresenter. 

För mer specifika inflyttningspresent tips till killar eller par så titta på våra artiklar som du hittar här: Inflyttningspresent kille, Inflyttningspresent till par. Där hittar du jättebra tips på inflyttningspresenter. Här hittar du generella tips och idéer hur man kan tänka när man skall köpa en inflyttningspresent.

Personlig inflyttningspresent

Som alltid när man skall ge bort en present så är det roligast både för dig som skall ge och den som skall få presenten om gåvan är personlig. Det kan såklart vara svårt att hitta något som är personligt men det finns vissa knep. Har personen något specifikt intresse så går det ofta att hitta något som uppskattas och som personen inte har. Det finns också enkla lösningar så som att köpa något och själv lägga på en personliga touch. Hos exempelvis getpersonal.se finns ett stort utbud av produkter där man kan lägga till egen gravyr eller andra personliga attribut.

Roliga inflyttningspresenter på CoolStuff*

Hoppa inredning som inflyttningspresent – Om inte…

Att köpa inredning och dekorationer till någon annans hem är ofta känsligt. De flesta vill inreda sina hem själva och prägla sitt hem med sin egen smak. Att köpa tavlor och andra prydnadssaker i inflyttningspresent är därför ofta en skör tråd att balansera på. Köper man present till någon som precis flyttat hemifrån och som man misstänker inte har det där massiva inredningsintresset själv kan den här typen av gåva vara bra. Testa en ljusstake eller kanske en cool lampa att ha i fönstret. 

Allt de behöver, hemskickat!*

Funktion funkar

De säkraste korten när det kommer till inflyttningspresent är saker man kan använda. Återigen är det stor skillnad på om personen som skall få presenten precis flyttat hemifrån eller om det är svärföräldrarna som byter hus mot lägenhet. En ung ensamstående är oftast lättare att hitta funktionella saker som saknas i hushållet. Det kan vara allt från stekpanna till sodastreamer eller duschhanddukar. Till personer som samlat på sig ett större husgeråd så försök att hitta kvalitativa och specifika saker. Knivar är ett perfekt exempel på en produkt där man kan köpa ett finare exemplar än den mottagaren har. Eller kanske kan en kött/fiskkniv göra matlagningen lite roligare, det kan i sådana fall vara en utmärkt inflyttningspresent.

Tänk utanför boxen (hemmet) 

Strunta i hemmet och ge bort någonting personen vill ha och behöver istället. Det finns ingen regel som säger att en inflyttningspresent måste höra till det nya hemmet. Även om tanken från början var sådan.
Ge bort en bok, en upplevelse eller något annat som personen vill ha. Det finns ingen anledning att ge bort en present till hemmet om varken du som ger bort gåvan eller den som tar emot den blir nöjd.

En roliga inflyttningspresent

Det finns otroligt många roliga och halvanvändbara produkter som visserligen kanske inte är helt nödvändiga men som definitivt är spännande att testa och som kommer glädja mycket i stunden. Den här typen av saker hittar man oftast i presentbutiker, på nätet, eller i butiker med ett stort utbud av köksredskap och heminredning. 

Allt de behöver, hemskickat!*

Smörutspridaren till majskolv

Ett något komplicerat svensk namn. Originaltiteln ”Fox run butter spreader stick*” är ännu mer komplicerat. En fantastisk pryl som gör att smöret aldrig mer blir ojämnt utspritt på din majskolv.Inflyttningspresent

Pastaportionsmätare

Jag gillar visserligen den tydliga designen. Äter man som en häst skall man ha pasta i hästform. Tydligt. Fler fördelar är helt klart att även portionsmätning av pasta kan bli ett partytrick. Nackdelar är väl att man sällan kokar pasta på party och att det går lika bra att mäta sina portioner med handen. I vilket fall så är den här typen av inflyttningspresenter* roliga både att få och att ge bort.Pastaportionsmätare

* = Sponsrade länkar

Kommentarer (0)

Kommentera