Vanliga frågor om flytt

Du kan fråga vad du vill om din flytt. Här hittar du också svar på vanliga frågor från andra gällande att flytta.

1

Vad behöver jag organisera inför min flytt?

Detta är troligtvis den första frågan du kommer att tänka på när du bestämt dig för att flytta. Som första steg, föreslår vi att du laddar ner vår checklista ”Att tänka på vid flytt”. Om du vill ha mer information titta bland våra ”TIPS OM FLYTT”. Där kan du se alla de ämnen som behandlar din flytt.

2

Hur långt i förväg bör jag börja planera min flytt?

Hur mycket tid du behöver beror på dina personliga omständigheter. Skall du köpa eller hyra? Flyttar du med barn? Flyttar du till lägenhet eller villa? För att få en överblick över de saker du behöver ordna inför din flytt så rekommenderar vi att du skapar en personlig checklista. Med den personliga checklistan kommer du enkelt att kunna se vilka aktiviteter du behöver genomföra och när de behöver genomföras med hänsyn till just din flyttsituation. På så sätt vet du exakt när du behöver börja planera.

3

Till vem skall jag skicka min nya adress?

Att meddela att din adress har ändrats är en av de viktigaste delarna när du flyttar. Det är viktigt att man gör det omedelbart när man flyttar, det är jobbigt och tråkigt att jaga förlupna brev i månader efter att du flyttat. I vårt flyttips ”adressändring gratis” kan du läsa om alla de alternativ som finns för att ändringen av adress skall ske så smidigt som möjligt.

4

Vad kostar en flytt?

Priset på din flytt beror mycket på vilken typ av flytt du skall genomföra. Du kan göra det hur billigt eller dyrt som helst. För att säkerställa att din flytt blir så billig som möjligt så samarbetar vi med några riktigt bra flyttfirmor. Ta en titt under erbjudanden och se vad som erbjuds i just ditt område.

5

Är mina saker försäkrade vid flytt?

Du vill självklart att dina saker skall vara helt oskadade när dem anländer till ditt nya hem. Tyvärr så finns ju alltid risken att något går sönder. Därför är det viktigt att ha koll på sin försäkring. Du kan läsa om det i vår text om ”försäkring”. Men oftast täcks detta till viss del av hemförsäkringen och har du en seriös flyttfirma så har de också försäkring.

6

Vad skall jag tänka på vid hyra av flyttbil eller släp?

Du behöver kanske hyra flyttbil eller släp om du väljer att flytta utan hjälp från en flyttfirma. De grejer du bör tänka på vid hyra av bil eller släp finns listade under vår text om ”Hyra flyttbil

7

Vad skall jag köpa till min flyttdag?

Det är viktigt att du har alla viktiga saker tillhands under flyttdagen. Du vill inte behöva springa in till affären och köpa tejp när du egentligen borde packa. Vi har skapat en ”Inköpslista för att flytta” för din flyttdag så att du inte missar något viktigt.

8

Hur hantera jag el- tele- och internet abonnemang när jag flyttar?

De flesta människor har ganska få abonnemang. Det är viktigt att alla leverantörer är medvetna om din flytt. I vissa fall kan det till och med vara billigare att avsluta ditt kontrakt och byta till en annan leverantör. I våra tips om vatten, el, internet, TV och telefon abonnemang har vi listat allt som är värt att ta i beaktning.

9

Jag har husdjur. Hur behandlar jag dem bäst under en flytt?

Att flytta med djur kräver lite extra förberedelser och planering. I våra blogginlägg ”flytta med hund” och ”flytta med katt” så nämner vi bra tips på hur du gör flytten så smidig som möjlig för både dig och ditt husdjur.

10

Hur förbereder jag mina barn på flytten?

Barn behöver extra uppmärksamhet när ni skall flytta. En flytt kan ha stor påverkan på barn. I vårt blogginlägg ”Flytta med barn” har vi skrivit mer om det.