Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
13-10-14 - Av Admin

Vinn ett presentkort värde 1 000 kr!

Den 14 oktober 2012 lanserade Moveria™ den här flyttbloggen för att inspirera dig som ska flytta eller funderar på att flytta! Idag fyller bloggen 1 år och det vill vi såklart fira med en tävling för er läsare! Vi är nämligen så glada att ni läser, uppmuntrar, tipsar och kommenterar, eftersom det bidrar till ett bättre innehåll här på bloggen. I potten ligger ett pris som vi tror kan komma till användning efter en flytt, nämligen ett presentkort på antingen IKEA eller Clas Ohlson (valfritt) värde 1 000 svenska kronor! Behöver du till exempel nya badrumsmöbler, komplettera verktygslådan med fler verktyg, snygga sängkläder eller ett helt nytt bestickset? Se då till att vara med och tävla!

Tävla genom att svara på nedanstående frågor i kommentarsfältet till detta inlägg eller på motsvarande tävlingsinlägg på Facebook! Du kan också skicka svaren till kundservice@moveria.se eller skriva på Twitter genom att tagga #flyttips och #moveria i din tweet. Tävlingen avslutas den 31 oktober kl 24.00.

1. Vad skulle du vilja att www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
2. Vilket är ditt bästa flyttips?

Lycka till!

 
Vinnaren uses av Moveria™ och kan inte överklagas.
Moveria™ kan komma att använda materialet i sin marknadsföring.

Tävlingen är avslutad. Tack för alla bidrag! Vinnaren utses inom kort. 

Kommentarer (10)

Kommentarer

 • Johanna

  1. Vad skulle du vilja att http://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
  När jag ska flytta så hade det underlättat att få hjälp att komma ihåg vilka avtal man ska fixa och vilka man ska ringa och meddela om flytten! Tillexempel säga upp saker i tid som har uppsägningstid, meddela olika företag där man har avtal att man ska byta bostad etc. Det är så mycket att tänka på innan en flytt o det är lätt att glömma sådant!
  2. Vilket är ditt bästa flyttips?
  Att verkligen passa på att rensa ut sånt man inte använder! Sådant som bara ligger o dammar. Sälj det eller skänk det. Om du säljer så kan du få in en del slantar och det kan man lägga på tex ny inredning till den nya bostaden!

 • Antonia

  1. Vad skulle du vilja att http://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
  Jag tror alla behöver hjälp med att komma ihåg allt som ska göras. Men det kan också vara bra packningstips; när börjar man packa ner i flyttlådor? Vad kan man packa ner när det är några veckor kvar till flytt?

  2. Vilket är ditt bästa flyttips?
  Att skriva listor! Och att leta efter listor som andra har skrivit, eller varför inte den checklista som jag har sett att ni har? Det är ett smidigt sätt att säkerställa att man har gjort allt som behövs, så framtida tråkiga överraskningar kan undvikas. Och glöm inte att märka flyttlådorna! Det är inte så roligt att behöva öppna varje för att hitta det man letar efter.

 • Fredrik

  1. Jag skulle vilja att Moveria hjälpte mig att finna duktiga mäklare när jag ska sälja min lägenhet. Jag skulle även vilja få hjälp med att finna bra lokala flyttfirmor.
  2. Mitt bästa flyttips är att renovera ditt nya boende ,såsom måla om och slipa golv, innan du börjar flytta in dina saker.

  Tack för en bra blogg!

 • Susann

  1. Vad skulle du vilja att https://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
  – Som nyligen hemflyttad till Sverige efter manga ar utomlands, sa hade det varit toppen med information om vart man kan vanda sig for att hitta lagenheter, vad man ska tanka pa om man ska hyra i andra hand och sedan inredningstips om hur man kan fa ett andrahandskontrakt dar mobler ingar att kannas som om det ar en eget. Den situationen befinner jag mig i just nu, och liksom inte hur jag ska fa alla deras mobler att kannas som hemma for mig.
  2. Vad ar ditt basta flyttips?
  – Planering! Att borja i tid, och att sta ut med att det kanns lite nerpackat ett tag, for nar man val flyttar sa blir det sa mycket lattare. Samt att rensa ut allt som man kanner att man inte anvander och sedan skanka till second hand, och kanna att man gjort en god garning!

 • Sabina

  1. Vad skulle du vilja att https://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
  – Som ung och oerfaren ”flyttare” skulle jag vilja ha hjälp med vad man ska tänka på när man flyttar ut ur den gamla lägenheten och in i den nya. Jag skulle även vilja ha tips om hur man ska göra för att få tag på förstahandskontrakt i de större städerna, då jag och min sambo just nu bor i en liten 1:a i andra hand och längtar efter ett eget boende…

  2. Vad är ditt bästa flyttips?
  – Mitt bästa flyttips är att planera lagom, inte för mycket och inte heller för lite, och undvika att stressa. Istället för att koncentrera sig på hur jobbigt det kommer bli att packa och bära flyttlådor – tänk på hur roligt det kommer bli med ett nytt boende, och vilka inredningsmöjligheter det finns! Ta hjälp av familj och vänner vid flytten, och få det att bli en trevlig dag, beställ lite pizza eller be alla ta med sig lite mat.

 • Gunilla

  Hej!
  Jättetrevlig blogg.
  1. Jag skulle vilja ha hjälp med tv och anslutning av dator så att man får något som fungerar.
  2. Mitt bästa tips är att ta gratiskartonger från Systembolaget med indelade fack för flaskor. Dessa använder jag för att packa glas vid flytt. Då slipper man slå in ett och ett.

 • Kalle

  1. Jag vill ha lite spel t.ex kasta kartonger, lasta en bil, pakka i rätt låda och köra en bil med flyttkartonger. (för barnens skull 🙂 )
  2. Mitt vinnande tips är att när man ska vara försiktig med vad man blandar t.ex glas och hårt matrial passar inte ihop :).

 • Hanna

  1. Vad skulle du vilja att https://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?
  Det skulle vara bra med checklista när man ska flytta. Typ ett samlat dokument med alla tips som kan tänkas behövas.

  2. Vad är ditt bästa flyttips?
  Att vara organiserad! Planera och skriv listor med allt som behöver fixas innan flytten.

  Mycket inspirerande blogg!

 • Elin

  1. Vad skulle du vilja att https://www.moveria.se hjälpte dig med i flytten?

  Det viktigaste för mig när jag ska flytta är att ha koll på alla avtal som jag behöver säga upp/flytta samt de företag etc. som jag behöver informera att jag ska flytta. Det är så tråkigt om man veckan innan flytt upptäcker att man har 3 månaders uppsägningstid eller liknande.
  Jag jobbade i färgbutik under ett antal år och har därför fått många frågor (både i butik men också via släkt och vänner) kring det här med städning. Det kan både gälla flyttstädning, men också städning/fix av den bostad som man flyttar till och där man inte får tapetsera om eller liknande (om man flyttar in i en hyresrätt t.ex.). Frågorna rör allt från hur man får bort fettfläckar på tapet till hur man får rent en rejält nersmutsad ugn eller hur an får bort inpyrd cigarettrök. Jag tror därför att många skulle tycka att det var av värde att få en samlad information med husmorstips kring hur man städar/snyggar till sin bostad utan att faktiskt renovera.

  2. Vad är ditt bästa flyttips?

  Vi har flyttat ett antal gånger senaste decenniet och förutom det självklara med att vara så organiserad och välpackad som möjligt under flytten så är mitt tips att inte hyra för liten flyttbil på flyttdagen! Man har alltid mer saker än man tror och med en för liten bil får man åka fler vändor, viket gör att flyttdagen tenderar att bli lång och man uppehåller flytthjälpen längre än man behöver. Dessutom börjar uthyrningsfirmorna att ta några kronor betalt för varje kilometer som man kör utöver det mindre antal som ingår i det initiala pris. Så genom att hyra en stor bil blir flyttdagen mer tidseffektiv vilket oftast både blir billigare rent ekonomiskt (trots att bilen är lite dyrare i hyra), men man behöver heller inte boka upp flytthjälpen en hel dag. Man själv kommer också snabbare hem till sitt nya boende och har möjlighet att lägga sin kvarvarande energi på att t.ex. komma iordning där hemma eller att flyttstäda den gamla bostaden om man väljer att göra det själv.

Kommentera

Flyttar du snart?

Minska stressen och få offert från flyttfirma med RUT-avdrag. Du förbinder dig inte tillnågot.

Få flyttfirmeofferter inom några dagar