Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
12-11-14 - Av Admin

Mot större äventyr…

När det är dags att flytta till ett större boende, hur gör man då för att det nya boendet inte ska eka tomt och istället kännas hemtrevligt? Här kommer tre enkla tips!

Använd dina saker 
Har du mycket böcker och gamla tidningar som ligger och skräpar? Använd dem som inredningsdetaljer istället! Fyll upp bokhyllor, lägg en trave tidningar på en stol eller luta böcker som tavlor. Utnyttja också gamla stolar och pallar. Ett trendigt tips är att använda en stol som nattduksbord eller bara som detalj i vardagsrummet med en snygg pläd på.

1. Snyggt sliten stol som nattduksbord av Stellan Herner, Skarp Agentur. 2. Fint inrett med böcker och tidningar, Room by Sofie

Dämpa ekande med tyg
Mattor, gardiner, plädar, kuddar, kläder, allt tyg du har hemma går att använda till inredningen! Lägg gärna flera mattor i ett och samma rum, det höjer mysfaktorn rejält. Ett stort, tomt rum kan dessutom kännas behagligare med stora gardiner. Har du dessutom vita väggar? Välj lite färg på gardinerna! Plädar och kuddar kan ligga utspridda både i soffan och i sängen. En härlig trend inom just sängkläder är lager-på-lager av många olika slag, med mycket mönster. Låt även lite snygga kläder ligga framme eller häng dem över en stol!

Inspirerande sovrum från IKEA. Lägg märke till att sovrummet är inrett med flera mindre mattor, fylliga gardiner och sängen är fylld av olika kuddar, filtar och påslakan. Snyggt!

Varde ljus!
Det sista alla som bor i Sverige behöver är att leva i ännu mer mörker, speciellt under vinterhalvåret. Se till att fylla på ditt förråd av lampor innan eller i samband med att du flyttar till något större. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, får du ett behagligt upplyst rum med hjälp av ett allmänljus (till exempel en taklampa) som kompletteras med mindre utspridda ljuskällor. Passa på att införskaffa lågenergilampor till ditt nya boende, så sparar du på energin.

Den här bilden kommer från Hemnets inspirationssida och visar ett riktigt snyggt sätt att kombinera olika ljuskällor! 
 

Kommentarer (318)

Kommentera