Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
2017-07-17 - Av Mattias

Innan flytten gör hushållsbudget automatiskt i app eller Excel!

När du flyttar, framförallt hemifrån, kan det vara bra att göra en budget. Nu har det kommit bra gratisverktyg för att göra hushållsbudget. I till exempel SEBs och andra bankers appar kan du få överblick över dina nuvarande hushållskostnader. Det finns också oberoende gratis alternativ, såsom Smart budget. Dessa verktyg kan ladda ned data från din bank via bankId. Fungerar helbra, prova att räkna på ditt nya boende innan du flyttar dit!

Gör egen budget automatiskt!

Hushållsbudget i Excel

Det finns bra mallar i Excel för att göra hushållsbudget. Det som dock är lite jobbigt är om man vill ta in alla sina nuvarande kostnader. Det kan du oftast enklast göra genom att ladda ned ditt bankutdrag i en så kallad ”CSV”-fil som du sen kan importera in i Excel.

Hushållsbudget app

Hushållsbudget i app

Nu börjar det komma bra appar för att göra hushållsbudget. Det bästa är att de kan ladda ned dina nuvarande kostnader från din bank och automatiskt lägga in dessa i den framtida budget. Prova dig fram till vilken som passar dig bäst, vi gillar SmartBudgets app för att där behöver du bara ange en epostadress och lösenord för att börja. Inga krav på personnummer etc om du inte vill. 

 

Kommentarer (0)

Kommentera