Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
15-04-24 - Av Admin

Häpnadsväckande och välkända flyttar

Kändisar som flytt(at), kändisar som flyttat ofta eller bara bra flytthistorier. Här är fyra stycken historier om välkända och häpnadsväckande flyttar.

Justin Bieber – Flytta efter grannfejd

känd flytt

De flesta har ett ganska odramatiskt förhållande till sina grannar. Det kan man inte säga om Justin Bieber. Den unge popstjärnans grannfejd gick så långt att han valde att flytta. Till en annan stat. Det började med att Bieber, i någon form av vredesutbrott, kastade ägg på sin grannes Venetianska fasad. Något som skadade fasaden och troligtvis också förhållandet grannar emellan. Efter att den unge stjärnan också haft polis hemma hos sig, i det oangenäma ärendet av en knarkrazzia, var måttet rågat för grannarna. Dem genomförde protester mot att Bieber bodde i området och ansåg att han förstörde det i övrigt så lugna grannskapet. En protest som fick gehör och Bieber flyttade från Kalifornien till Atlanta. Tråkigt nog för Justin så började protesterna i Atlanta redan innan han flyttade dit. Något som inte stoppade honom utan han hyrde en fastighet i Georgia.

Zlatan och Helena – Älska att flytta

Zlatan flytt

En av de mer frekventa flyttarna måste vara vår svenska fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic. Från det att karriären tog fart i Ajax, Amsterdam år 2001 så har Zlatan föyttat med sin familj mellan olika städer inte mindre än sex gånger och de har hunnit bo i 4 olika länder. När stjärnan år 2012 flyttade till Paris förutsåg många att det kunde bli karriärens sista byte av klubb och stad. Så kan det också fortfarande bli men det har inte stoppat Zlatan och Helenas vilda flyttande. Under de snart tre åren i Paris har paret och barnen hunnit flytta hela tre gånger. Den senaste bostaden är en lyxvåning på ca 600 kvm. Zlatan äger förutom lägenheten i Paris också bostäder i Stockholm, New York och Åre. Om Zlatan brukar besöka moveria.se för flyttips är oklart men inför nästa flytt är det såklart något vi rekommenderar.

Markus Torgeby – Löpar- och livsfilosof flyttade ut i skogen

flytta 

Från lyxvåningar i Paris till en mer spartansk och okänd flytt. Markus Torgeby, en livsfilosof välkänd i löparkretsar, valde till skillnad från Zlatan att dra sig undan från storstädernas glans och glamour och flyttade istället ut i skogen. Beslutet grundade sig i att han inte kände att livet hade en tydlig riktning. Han flyttade till en kåta i de jämtländska skogarna och bodde där i nästan fem år. I intervjuer har han berättat att flytten till skogen gav honom den tid och ro som krävdes för att hitta sig själv. Vintrarna bestod främst av att överleva och att värma tårna medans andra årstider bestod mycket utav löpning. En, ur betraktarens ögon, dramatisk flytt men Torgeby själv har sagt att det inte var fullt så dramatiskt för honom som det kanske låter. Idag är Markus Torgeby trebarnsfar och försörjer sig på att föreläsa och att hålla olika kurser relaterade till löpning. Han har också skrivit en bok.

Luis Figos flytt – Från älskad till hatad

Ännu en fotbollsspelare på listan. Men av en helt annan anledning. Portugisen Luis Figo har inte genomfört osedvanligt många flyttar men kanske en av de mer kontroversiella flyttar man kan genomföra som fotbollsspelare. År 2000 bytte Figo nämligen klubb från FC Barcelona till ärkerivalen Real Madrid. En rivalitet som går långt bortom fotbollsplanen in på den politiska arenan där Katalanerna ända sedan Franco känt ett förtryck och haft en vilja av att bryta sig loss från ett Spanien med Madrid som maktens centrum. Figos flytt från Barcelona gjorde fansen skogstokiga och hatet mot Figo yttrade sig på ett minst sagt bisarrt sätt. I Figos första match mot den gamla klubben plockade supportrarna fram ett grishuvud. Detta kastades på Figo när denne skulle slå en hörna. Om Bieber var hatad av grannarna innan flytten så får Figo symbolisera mannen som var hatad efter flytten. 

Se det galna klippet på supportrarnas vrede mot Figo

Kommentarer (0)

Kommentera