Flyttbloggen

En blogg om flytt

Få reda på vad din flytt skulle kosta
12-11-20 - Av Admin

Compact living

I det förra inlägget gav vi några förslag på hur man med enkla medel kan göra det hemtrevligt hemma när man har flyttat till ett större boende och inte har så mycket att inreda med. Här kommer del 2, men fokus på att flytta till ett mindre boende. Tre enkla tips på hur du istället kan utnyttja alla ytor och få hemmet att kännas större!

Utnyttja rummets höjd
Det är riktigt snyggt med högt i tak! Genom att inreda på höjden får du ett rum att se mycket högre ut. Bygg på dina bokhyllor med smarta tilläggslösningar eller sätt upp vägghyllor från golv till tak. Snyggt och praktiskt!

Inspiration från Trendenser. Måla vägghyllorna i samma färg som väggen så smälter dem in fint!

Smart förvaring
Se till att fylla upp utrymmen som inte syns, till exempel under sängen. Där får man plats med smarta förvaringslådor på hjul som du kan förvara handdukar, lakan och kläder i. Ett trendigt tips är också att hitta en gammal kista på loppis och använda det som soffbord och förvaring på samma gång. Glöm inte att fylla upp hyllor med lådor eller korgar! Småsaker får då en naturlig plats istället för att ligga framme och skapa ett rörigt intryck.

Inspirationsbild från Hemmafixbloggen. Fyll bokhyllan med snygga korgar!

Ljusa väggar
Tänk också på att inreda ett litet rum i ljusa färger, eller om det finns möjlighet, måla om eller tapetsera väggarna ljust utan mönster. Då känns rummet större och luftigare! Om du gärna vill ha ett färgglatt hem, se då till att välja en ljus nyans av den färg du vill ha.

En riktigt snygg vägg i en ljus nyans av beige! Inspiration från Happy Homes 

Kommentarer (4)

Kommentarer

 • Josephine

  Hej! Vilken bra blogg med riktigt bra tips! /Josephine

  • moveria

   Hej Josephine!
   Tusen tack, vad roligt att du tycker om bloggen! I januari lanserar vi även moveria.se. Jag tittar in då och då på Booli-bloggen och låter mig inspireras!
   /Kristin

 • Therese

  Jättebra tips, tack! Precis vad vi behöver när vi ska flytta till hälften av vad vi bor nu!

 • Freddie

  Bra tips! Jag flyttade till en etta från en tvåa förut och visste inte riktigt hur jag skulle få plats med mina saker eller få lägenheten att kännas större :). Riktigt bra och inspirerande blogg i övrigt!

Kommentera